O nouă perspectivă asupra viitorului: BMW va prezenta în ianuarie un sistem touchscreen holografic pentru interior

de Daniel Popescu
Duminica, 18.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va prezenta conceptul unui sistem touchscreen holografic pentru interior care înglobează funcţiile disponibile deja pe Head-Up Display şi utilizarea gesturilor.

BMW Seria 7 şi BMW Seria 5 sunt primele modele ale constructorului german care permit utilizarea gesturilor pentru activarea anumitor setări, însă acestea reprezintă doar primul pas pentru dezvoltarea unor tehnologii viitoare.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) care îşi va deschide porţile la Las Vegas în primele zile ale lunii ianuarie, BMW va prezenta un nou concept spectaculos care prefaţează modul în care şoferii şi pasagerii vor interacţiona cu maşina.

Numit BMW HoloActive Touch, conceptul dezvoltat de BMW reprezintă un touschreen virtual sub forma unei holograme, pe care şoferul realizează comenzi cu degetul fără să atingă o suprafaţă fizică.

Urmareste Automarket
Practic, vorbim despre o formă unică a interfeţei de utilizator care combină avantajele sistemului Head-Up Display şi a gesturilor, iar imaginea ecranului color pe care apasă şoferul este realizată prin utilizarea unor reflexii. Cu alte cuvinte, este un fel de Head-Up Display care în loc să fie proiectat pe parbriz este afişat chiar în interiorul maşinii.

Conceptul este vizibil chiar lângă volan la înălţimea corespunzătoare consolei centrale, iar o cameră video detectează mişcările mâinii dintr-o anumită zonă şi înregistrează poziţia degetelor. În momentul în care degetul apăsa pe o funcţie, sistemul emite un puls prin care şoferul ştie că acţiunea sa a fost înregistrată şi activată.

Tehnologia va fi demonstrată de BMW la CES împreună cu alte inovaţii pregătite de constructorul german.

Via BMW

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Pentru ȋmprospătarea memoriei, iată ce scriam eu pe AM, ȋn data de 15.05.2013: “Tehnologia digitală & holospațială ȋnseamnă calea cea mai ușoară și cea mai plăcută spre colaps sufletesc...Metoda perfectă de anesteziere a spiritului critic panoramic și, ȋn general, de zădărnicire a oricăror valențe creativ-prolifice!”.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru