O nouă rețea europeană de stații de încărcare: furnizorul de energie E.On promite puncte de încărcare de până la 350 kW

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 08.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Furnizorul de electricitate E.On va construi o rețea europeană de stații de încărcare cu capacități cuprinse între 150-350 kW care vor permite încărcarea unei mașini electrice cu autonomie de 400 de kilometri în maxim 30 de minute.

Europa beneficiază deja de o rețea extinsă de puncte de încărcare pentru mașini electrice, însă producătorii auto și diverse companii specializate încep să-și pună la punct propriile rețele.

Ultimul anunț în acest sens a venit din partea furnizorului german de electricitate E.On, care a intrat într-un parteneriat strategic cu operatorul Clever, care deține deja 1.200 de stații de încărcare în Danemarca.

Obiectivul parteneriatului este dezvoltarea unei rețele de stații europene cu capacități cuprinse între 150 și 350 kW, care vor permite încărcarea unei mașini electrice cu autonomie de 400 de kilometri în 20-30 de minute. Totuși, cele două părți nu au menționat numărul de stații electrice pe care intenționează să le construiască, singura informație fiind că prima stație va fi inaugurată în acest an.

Urmareste Automarket
"Sperăm ca ambiția noastră comună să conducă la realizarea primei infrastructuri de încărcare ultra-rapidă din Europa.
O rețea de o astfel de magnitudine nu necesită doar fonduri și expertiză, ci va reprezenta și un element cheie pentru creșterea cererii de mașini electrice"
, afirmă Frank Meyer, vicepreședintele diviziei de business a E.On.

Spre finalul anului trecut, BMW, Mercedes, Ford şi Volkswagen au anunțat formarea unei alianțe pentru a construi în 2017 o reţea de 400 de staţii de încărcare "ultra-rapidă" de 350 kW pentru maşini electrice pe autostrăzile din Europa.

Cele două rețele vor fi mai puternice decât celebrul Supercharger de 145 kW oferit de Tesla Motors, dar şi decât reţeaua cu capacitatea de 150 kW inaugurată recent în Elveţia. În România, cea mai puternică staţie de încărcare este de tip fastcharge DC şi are 50 kW, însă cele mai multe staţii sunt de tip AC de 22 kW.

Via Automotive News, E.On

Comentarii (2)

  • "...prima stație va fi inaugurată în acest an." Mama de parca inaugureaza un mall, asa mult le ia sa faca o statie. Ma asteptam sa zica ca in primul an vor inaugura macar o statie in toate marile orase.
    5 1
  • sa faca mini-statii electrice pt biciclete si scutere electrice, asta e viitorul in orase!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru