Ofensivă ecologică: Audi va lansa 5 modele e-tron în China, inclusiv o maşină electrică cu autonomie de 500 de kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 29.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi atacă piaţa chineză cu 5 modele e-tron până în 2020, iar printre ele se numără şi o electrică cu autonomie de 500 de kilometri. Urmează şi un SUV electric până în 2025.

Audi ocupă doar locul 3 într-un clasament al celor mai mari constructori premium din lume, iar una dintre explicaţii este că BMW şi Mercedes se află de ceva timp pe un trend ascendent puternic. În schimb, vânzările Audi din China au stagnat în ultimul an, motiv pentru care constructorul german pregăteşte o strategie alternativă.

Audi mizează pe vânzările în creştere ale maşinilor electrice şi hibride din această ţară, astfel că va lansa 5 modele e-tron în China până în 2020. Printre acestea va figura cel puţin o maşină electrică cu autonomie de peste 500 de kilometri. "În următorii 5 ani vom adăuga în portofoliul nostru din China 5 modele e-tron produse local, inclusiv modele electrice cu autonomii mai mari de 500 de kilometri", explică Rupert Stadler, preşedintele consiliului director al Audi.

Urmareste Automarket
Ofensiva Audi nu se va opri însă aici, întrucât constructorul german şi-a stabilit inclusiv strategia pe următorii 10 ani şi mizează pe dezvoltarea unui SUV şi a unui sedan electrice până în 2025.

"Până în 2025, Audi va oferi cel puţin un SUV şi un sedan electrice produse local în toate segmentele.

Prin urmare, va exista un model e-tron în fiecare dintre cele mai mari 6 segmente. Electrificarea producţiei din China a început deja cu Audi A6 L e-tron, iar primul hibrid plug-in construit local va fi livrat până la sfârşitul lui 2016", au mai precizat oficialii Audi.

Via Insideevs

Comentarii (2)

  • Marian
    Este a n-spea stire despre masini electrice pe saptamana asta. Cred ca saptamana asta s-a facut trecerea de la stiri cu masini normale la electrice. Fiecare firma vine si ne anunta: "si eu o sa fac electrice, sa nu va luati de la altii, ca am pe teava un model de rupe tot, autonomie de nu a vazut concurenta, tot ce vrei, doar la noi gasesti... E adevarat ca ne lansam peste 5 ani, dar sa nu va luati de la altii, mai bine strangeti ban pe ban si luati de la noi cand ne lansam"
    9 0
  • @marian
    foarte bun comentariul
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru