OFICIAL: Mercedes-Benz prezintă noul Clasa T. Va avea și versiune pur electrică

de Alexandru Monenciu
Marti, 26.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Clasa T, o mașină potrivită pentru familii și iubitori de activități în aer liber. Potrivit reprezentanților companiei, va fi disponibil, ulterior, și într-o versiune electrică.

Mercedes-Benz își extinde portofoliul de modele odată cu lansarea noului Clasa T. Reprezentanții companiei descriu această mașină ca fiind una potrivită pentru familii și pentru iubitorii de activități în aer liber. O piață care a crescut semnificativ în ultimii ani.

MAI MIC DECÂT CLASA V

Noul Mercedes-Benz Clasa T are o lungime de 4.498 de milimetri, 1.859 milimetri sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea este de 1.811 milimetri, iar ampatamentul măsoară 2.716 milimetri. Ulterior va fi disponibilă și o variantă cu ampatament lung, care va putea găzdui până la 7 pasageri.

Clasa T are toate elementele de design specifice producătorului din Stuttgart, inclusiv aerul premium. Grila frontală cu inserții cromate este standard, la fel sunt și oglinzile exterioare vopsite în culoarea caroseriei. Spoilerul față nu face nici el notă discordantă.

Opțional, clienții pot bifa jantele cu diametrul de 17 inch. Paleta de culori include și nuanța Roșu Rubellite Metallic.

Ușile laterale, glisante, au o deschidere generoasă (614 milimetri lățime și 1.059 milimetri înălțime), iar bancheta spate poate fi rabatată pentru a face loc mai multor bagaje.

SISTEM MULTIMEDIA MBUX ÎN STANDARD

Pasagerii vor regăsi la interior un sistem multimedia MBUX cu display central de 7 inch (standard), volan multifuncțional cu Touch Control, aer condiționat, instrumentar de bord cu ecran de 5.5 inch și lumină ambientală.

În ceea ce privește materialele folosite în habitaclu, amintim pielea artificială Artico, Neotex (împrumutat de la gama EQ) și ornamente negre cu finisaj lucios.

Mercedes-Benz Clasa T poate fi comandat în liniile de echipare Style și Progressive. Acesta din urmă vine echipat, printre altele, cu jante de 16 inch, cu 10 spițe, și faruri LED.

PÂNĂ LA 131 CP ȘI, ULTERIOR, VERSIUNE PUR ELECTRICĂ

Inițial, gama de motorizări va fi compusă dintr-o unitate diesel de 1.5 litri, în versiuni de 95 și 115 CP, și un propulsor pe benzină de 1.3 litri, cu 102 sau 131 cai putere. Transmisia manuală cu șase trepte este standard, însă ambele versiuni diesel și cel mai puternic motor pe benzină pot fi alăturate și unei cutii de viteze automate cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Reprezentanții companiei anunță că, ulterior, Clasa T va fi disponibil și într-o versiune pur electrică, denumită EQT.

Lista cu sisteme de siguranță, oferite în standard, include Hill Start Assist, Crosswind Assist, Attention Assist, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist și Speed Limit Assist.

Mercedes-Benz susține că versiunea pe benzină, cu 102 cai putere (T 160), va costa sub 30.000 de euro pe piața din Germania.

via Mercedes-Benz

Comentarii (8)

  • KangooCuSteaÎnFrunte
    „Mercedes susține că versiunea pe benzină, cu 102 cai putere (T 160), va costa sub 30.000 de euro”
    Renault Kangoo, adică exact aceeași mașină, costă sub 25.000 €.
    21 2
  • ACE - Craiova
    Imi spunea acum circa 10 ani o nemtoaica sadea: unei masini oarecare daca-i pui stema unei firme auto de renume - ea va costa cu 25-30% in plus....in cazul de fata diferenta este SUB acest procent de PRESTIGIU....

    Vezi si diferentele intre SKODA Enyaq Coupe vs VOLKSWAGEN ID.5 vs AUDI Q4 e-tron Sportback: vorbim practic tehnic/tehnologic (motorizari identice, baterii identice, autonomii aproape identice, difera putin designul, garda la sol si volumul portbagajului) despre aceeasi masina cu diferente de pret de cca. 3-4-5.000 Euro intre aceste modele.
    1 0
  • olteanu
    Noul Mercedes Kangoo.
    10 1
  • Un design tern și lipsit de imaginație, iar conturul &mânerele ălea galbene de la interior sunt moartea pasiunii. În rest pare un VW Caddy, până și dimensiunile sunt aproape identice, doar că vw pleacă de la un pic peste 20.000 și ajunge la maxim 24 și ceva.
    6 2
  • Deci, sigla lor costa 5000€. Mă așteptam la mai mult !
    7 0
  • unualtu
    Fata aia zici ca o fost pusa ulterior, ca un after thought.

    Nu are nici o linie cu restul masinii, ca si cum, plictisiti, au fost absolut nevoiti sa ii dea o alta fata decat Renault-ului...

    Nici macar un efort pentru un pret atat de colosal.
    1 0
  • Mercedes sau nu, este înspre o autoutilitara, designul este subiectiv si prea puțin relevant. Nu am înțeles încă de ce Mercedes vinde sub sigla lor bus-uri, camioane etc. Nu prea se împăca cu Eclass, Sclass șamd. Și BMW produc motociclete, dar parca nu fac așa nota discordanta, din contra unii chiar le apreciază (ex. seria GS). Un alt aspect ciudat este faptul ca încă se asamblează masini cu cutii manuale si mai ales pentru piața din Europa, oare de ce?
    2 2
  • Asta înseamnă să fii mafiot.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru