OFICIAL: Volkswagen confirmă data lansării noului Passat

de Tiberiu Safta
Marti, 29.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat oficial data lansării noii generații Passat. Modelul german de clasă medie, care va fi vândut doar în variantă break, va fi dezvăluit oficial în câteva zile.

Anul acesta, Volkswagen este pe cale să lanseze cea de-a 9-a generație a lui Passat, care va fi și ultima oferită cu motoare termice. De-a lungul acestui an, germanii de la Wolfsburg ne-au oferit o serie de informații și de imagini oficiale cu noul model ascuns sub camuflaj.

Dintre toate acestea, trebuie să știi că noua generație Passat va fi vândută exclusiv în varianta break, iar modelul va fi produs în Slovacia, la uzina de la Bratislava. De altfel, noul model va împărtăși platforma tehnică și uzina cu noua generație Skoda Superb, care va apărea și aceasta la toamnă.

Acum, constructorul german a confirmat oficial data lansării noului Passat într-un clip postat pe pagina oficială de X (fostul Twitter). Astfel, noua generație Volkswagen Passat va fi dezvăluită oficial în 31 august. Lansarea pe piața europeană ar urma să aibă loc în primul trimestru din 2024.

via Volkswagen

Comentarii (5)

  • duse-s vremurile
    in care passatul rupea la vanzari. aceasta ultima generatie are totusi ceva sanse sa fie un semi-hit.

    -hit datorita marii piete germane, inca amatoare de modele combi.
    iar semi- din cauza fenomenului suv care atrage, atrage si iar atrage.
    9 5
  • Andrei
    .... Și ca e produs în Slovacia, deci nu mai e mașină germana :))
    7 13
  • Octavian
    Asta nu mai este Passat , Passat-ul era fabricat in Germania ( sau China ), era și Sedan , era accesibil ( pt uni ) , avea motoare bune ( unele ) . Acum ca se fabrica Slovacia și este doar Cariant este nașpa ( părerea mea )
    10 6
  • Am din martie Passat facelift comandat in decembrie. A zis vanzatoarea ca de cateva luni nu au mai livrat modelul asta :-)

    Acuma la subiect, din ce am vazut pana acum, din start prefer interiorul de la Superb pentru ca are butoane pentru clima si display-ul ala mult prea mare la ambele modele pare ma bine integrat.

    Tot cumva la subiect, cand am condus Golf 8 nu am gasit din mers butonul de start stop, m-am chinuit sa setez clima asa cum imi place, mult piano black si materiale ciudate in unele locuri. Un dezastru ergonomic din punctul meu de vedere. Nu stiu daca VW a invatat ceva din criticile aduse lui Golf sau vor sa ingroape si Passatul cu ultima iteratie.
    5 0
  • Seriff
    @DanG, nu au invatat nimic, nici ei, nici restul, practic toti au copiat Tesla, au trantit o tableta cat casa pe centru din care controlezi toate functiile masinii, inclusiv clima, incalzirea in scaune etc.
    Efectiv nu inteleg ce om normal la cap apreciaza asa ceva, dar cat timp oamenii dau bani pe un laptop cu volan inseamna ca le place.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru