Opel Adam - primele imagini cu noul model german de oraş

de Mircea Meșter
Vineri, 06.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi Opel nu a publicat încă primele fotografii oficiale ale lui Opel Adam, cel mai mic model din gama proprie, imaginile alăturate - publicate de un site auto spaniol - dezvăluie secretele exterioare ale citadinei germane.

Secretomania cu care Opel a înconjurat lansarea celui mai mic model din gama sa, citadinul Adam, nu putea să se termine - la fel ca de fiecare dată - decât printr-o serie de fotografii spion care dezvăluie maşina germană de oraş înainte de prezentarea fotografiilor oficiale. De această dată, noul Opel Adam a fost surprins în momentele în care oficialii germani încercau să se ascundă de ochii curioşilor într-o zonă muntoasă din Spania pentru a filma primele spoturi pentru modelul german.

Fotografiile au fost publicate în premieră mondială de site-ul spaniol Autofacil, jurnaliştii iberici anunţând că imaginile le-au venit de la un cititor. Sunt cele mai clare fotografii cu Opel Adam, lotul spaniol de imagini fiind relevant mai ales prin faptul că maşinile surprinse nu sunt deloc camuflate.

Primele concluzii: Opel Adam vine cu un design care se rupe complet de actuala gamă Opel, faţa şi profilul modelului german fiind complet diferite de ceea ce ne-a obişnuit marca germană în restul gamei. Chiar dacă Adam este construit pe platforma Corsa scurtată, modelul de oraş al nemţilor lasă deoparte orice semn de "familie" şi merge pe un drum propriu.

Grila frontală este nouă pentru Opel - cu două bare orizontale cromate care "strâng" sigla mărcii în centru, iar blocurile optice şi proiectoarele de ceaţă formează o imagine diferită de tot ceea ce există acum în segmentul mini european. Este evidentă dorinţa Opel de a dezvolta un model foarte pretabil la personalizare, cele patru maşini surprinse în fotografii afişând culori aprinse care contrastează cu nuanţele plafonului şi ale arcelor acestuia.

Conform primelor informaţii venite din presa internaţională, noul Opel Adam va avea circa 3.7 metri şi va dispune de motoare care merg de la 1.0 litru până la 1.4 litri cu puteri care variază între 60 şi 120 CP. Interiorul va reprezenta punctul forte al lui Adam, viitorii clienţi urmând să poată personaliza la maximum planşa de bord atât folosind nuanţele puse la dispoziţie de Opel, cât şi prin utilizarea unor stickere şi inserţii special dezvoltate pentru acest model.

via Autofacil

Comentarii (11)

  • arata bine buburuza
    26 18
  • BaditzaEx
    f misto arata, departe de designul sters/fad al VW Up sau Citigo/Mii
    33 7
  • Asta e vre-un Citroen sau ce?
    11 24
  • cam aduce cu fiat 500
    16 10
  • fiat 500 sub alta sigla " Z'
    7 14
  • Design sters sau nu, mie imi plac cum merg astea mici :))
    20 4
  • Suedezu
    E urata,si banala pe de alta parte.......Pe mn nu ma impresioneaza cu nimic,poate la consum
    7 15
  • deceptionat...
    Cred ca-i prima masina la care ar trebui sa-ti fie teama ca lovesti cu sigla de bordura... Grila mult prea lasata da o impresie ciudata.
    13 5
  • Bineinteles ca opel cand isi propune sa rupa gura in materie de design reuseste mai mereu Puteti sa-mi spuneti orice despre mtoare interioare insa opel la capitolul design da clasa tuturor . Superb!
    16 8
  • @NISMO
    si marmota invelea ciocolata in staniol...
    8 7
  • Pricinosul
    Visul fetitelor a fost este si va fi sa-l conduca pe ADAM.
    Se multumesc si cu un motor pe 4 roti, daca nu se poate altfel.
    Va fi probabil cel mai docil ADAM.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru