Opel AG va fi condus de un fost director de la Volkswagen

de Sebastian Toma
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Karl-Thomas Neumann, un director executiv din cadrul Volkswagen AG, a fost numit CEO al mărcii Opel. Neumann este inginer şi a fost şi CEO al Continental AG.

Opel va primi un nou şef, marca din Ruesselsheim urmând să fie condusă de Karl-Thomas Neumann. Noul CEO al Opel AG este un director executiv al mărcii Volkswagen şi a condus în trecut compania Continental AG. Contractul lui Neumann cu Volkswagen AG expiră la finele lunii iunie, dar compania din Wolfsburg ar putea să-i permită acestuia să plece mai devreme ca un semn de bunăvoinţă, spun cei de la Automotive News citând surse din cadrul concernului multi-marcă.

Karl-Thomas Neumann îl va înlocui pe Thomas Sedran, CEO interimar al mărcii Opel, al cărui contract va expira pe 1 martie. Sarcina inginerului electronist în vârstă de 51 de ani este de a întări colaborarea cu PSA Peugeot-Citroen, lansarea de automobile noi şi să stabilizeze situaţia financiară a mărcii din Ruesselsheim.

Neumann a condus operaţiunile Volkswagen pe piaţa din China până în luna iunie 2011. Înainte de a se întoarce la Volkswagen, în 2009, Neumann a fost CEO-ul Continental AG. Înainte de a conduce Continental, Karl-Thomas Neumann a lucrat la Volkswagen AG; unde şi-a început cariera în îndustria auto.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru