Oraşul Siguranţei Rutiere Michelin se deschide la Bucureşti weekendul acesta

de Bogdan Mirică
Marti, 24.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parcul Izvor din Capitală va fi gazda unui eveniment dedicat siguranţei rutiere la finalul acestei săptămâni. Aici, în zilele de 28 şi 29 septembrie se deschide Orăşelul Siguranţei Rutiere Michelin.

Anual, la nivel global, 1.2 milioane de oameni mor în accidente rutiere şi alţi 50 de milioane rămân cu răni grave în urma acestora. Cifrele sunt cu atât mai alarmante cu cât tinerii sunt de două ori mai predispuşi la astfel de accidente. În ţara noastră, statistica este şi mai neagră, România fiind printre codaşele Europei când vine vorba despre reducerea numărului de accidente şi a victimelor acestora.

Anul acesta, GRSP România (Parteneriatul Global pentru Siguranţă Rutieră), Michelin România şi Poliţia Rutieră Română organizează un eveniment dedicat responsabilizării publicului din ţara noastră. Evenimentul a fost botezat Zilele Siguranţei Rutiere Michelin şi a poposit deja în două oraşe din ţară, Zalău şi Ploieşti.

Esential 1.2 milioane de oameni mor anual în accidente de circulaţie.
50 de milioane de oameni suferă de răni grave cauzate de un accident.
Weekendul acesta, în zilele de 28 şi 29 septembrie, Zilele Siguranţei Rutiere se mută la Bucureşti, în Parcul Izvor.
Evenimentul are la bază cele 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere, de la purtarea centurii până la adoptarea unui comportament politicos în trafic.

Orăşelul Siguranţei Rutiere Michelin are zone dedicate copiilor, tinerilor şi adulţilor, în care aceştia pot testa simulatoare de condus, de răsturnare şi impact, se pot juca şi pot interacţiona cu experţi de la Şcoala de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur.

De asemenea, adulţii vor avea la dispoziţie chiar şi un Audi TT transformat în simulator de aderenţă. Acesta va atrage atenţia asupra folosirii anvelopelor potrivite pentru diferite suprafeţe de rulare şi condiţii meteo. Cu alte cuvinte, Michelin îi va învăţa pe cei prezenţi care sunt diferenţele dintre o anvelopă de vară şi una de iarnă.

Accesul în Oraşul Siguranţei Rutiere Michelin va fi deschis sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 19:00. Intrarea este gratuită.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru