Orgoliul chinezilor: BAIC vrea o fabrică pentru Mercedes în China, după ce rivalii de la Geely au cumpărat 10% din Daimler

de Petre Barac
Marti, 27.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BAIC, partenerul chinez al Daimler, a anunțat o investiție de circa 2 miliarde de dolari pentru construcția unei fabrici care să producă modele Mercedes pentru piața chineză, după ce președintele Geely a cumpărat aproape 10% din Daimler.

Li Shufu, miliardarul chinez care deține Geely, a devenit de curând cel mai mare investitor privat al Daimler, după ce a cumpărat în nume personal 9.69% din grupul german pentru o sumă de aproximativ 9 miliarde de dolari.

Mișcarea lui Li Shufu i-a ambiționat pe rivalii de la BAIC, partenerii chinezi ai Mercedes-Benz, care au anunțat că vor să facă o investiție de 1.9 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de automobile.

Uzina va fi amplasată în Beijing și va produce mașini Mercedes-Benz pentru piața chineză. Informația a fost confirmată și de Daimler, care a subliniat parteneriatul cu Beijing Automotive Industry Company (BAIC), cea mai mare companie auto din China.

Nemții spun că noua fabrică va ajuta expansiunea brandului Mercedes în China prin intermediul gamei electrice EQ.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Se pare ca pentru suma potrivita pana si nemtii sunt de vanzare.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru