Peugeot, acuzată că a trucat testele de emisii pentru două milioane de mașini: "Negăm orice fraudă"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa franceză citează un document al autorităților care afirmă că Grupul PSA Peugeot-Citroen a păcălit testele de emisii în cazul a două milioane de mașini, însă constructorul neagă orice fraudă.

Procuratura franceză a anunțat în luna februarie a acestui an că analizează dacă Grupul PSA Peugeot-Citroen a utilizat un software pentru trucarea testelor de emisii.

Unul dintre modelele vizate la vremea respectivă a fost Citroen C4 Cactus, care în cadrul unor teste efectuate pe șosea în decembrie a înregistrat emisii de oxid de azot de 585 mg/km, de circa 7 ori mai mari decât limita legală de 80 mg/km.

Publicația franceză Le Monde susține că procuratura a obținut un document intern al Grupului PSA în care erau menționate discuții cu privire la necesitatea de "a face un dispozitiv mai puțin evident și mai puțin vizibil".

Reacția grupului francez nu a întârziat însă să apară. Într-un comunicat de presă, "Grupul PSA neagă orice fraudă" și susține că nu a utilizat niciun software pentru trucarea testelor de emisii. În schimb, PSA susține că aplică anumite setări motoarelor astfel încât tratamentul pentru emisii este redus la temperaturi înalte pentru a îmbunătăți consumul și emisiile de dioxid de carbon atunci când mașina rulează în afara zonelor urbane, chiar dacă în astfel de condiții emisiile de oxid de azot devin mai mari.

Practic, PSA susține că strategia sa este de a favoriza emisii mai mici de oxid de azot la rularea în orașe.

"Mașinile noastre nu au fost echipate niciodată cu software sau cu sisteme care pot detecta testele de emisii și care activează un tratament de emisii care ar fi inactiv în timpul utilizării de către clienți", afirmă PSA.

Via Automotive News, PSA Peugeot-Citroen

Comentarii (5)

  • mircea badea
    se acuza singuri. au permis cresterea noxelor in anumite conditii!

    niste criminali astia care pt niste co2 sau consum ne polueaza!!
    11 11
  • Inainte de a face acuzatii nefondate, trebuie sa asteptam finalizarea anchetei, pana atunci putem doar sa-i cerem parerea lui Edik.
    24 3
  • daca era procuratura germana sau spaniola sau italiana etc as fi zis ca-i facatura, dar cand procuratura franceză acuza producator francez ...
    7 2
  • Nu sunt Edik,dar el cel putin are o parere,spre deosebire de tine.Eu sunt ala caruia ii dai tu manute rosii continuu.Deasemenea,din cele 7 "like-uri" la comentariul tau,7 sunt date de tine.

    P.S Misto BMW,esti boss la tine in sat am auzit.
    4 14
  • @haha

    Nu esti Edidik? Dar cine esti? Madalescu? Mafia? Sergiulica? Intr-un cauvant MALDAVANUL ala tembel care-i in stare sa jura ca Nubira aia din '98, varf de gama la el in raion, e cea mai capabila masina din lume? Si apoi, crezi ca daca tu le promiti tuturor asistenteleor din spitalalul de boli mintale in care domiciliezi ca nu te vei mai opune tratamentului daca-ti imprumuta telefoanele ca sa-ti dai singur manute verzi, toata lumea face la fel?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru