Peugeot "înțeapă" rivalii care nu au fost pregătiți pentru testele de emisii WLTP: "Noi nu am oprit producția și nu am făcut stocuri"

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a "aruncat săgeți" spre constructorii rivali ale căror vânzări au fost grav afectate de introducerea testelor de emisii WLTP, în contextul în care Grupul PSA a fost printre puținele care a avut toate modelele omologate la timp.

Introducerea noilor teste de emisii WLTP începând din 1 septembrie pentru toate modelele din gamă a generat numeroase bătăi de cap pentru cei mai mulți constructori.

Aceștia au apelat la diverse artificii pentru a reduce impactul negativ, inclusiv prin înmatricularea a numeroase unități la dealeri în luna august, pentru ca mașinile să poată fi comercializate și după 1 septembrie.

În plus, unele versiuni ale unor modele populare au fost scoase temporar de la vânzare, iar de aceste probleme nu a scăpat nici măcar cel mai mare constructor auto european, Volkswagen. În urma acestor decizii luate de producători, piața auto a înregistrat oscilații puternice la vânzări, cu creșteri spectaculoase în august urmate de scăderi abrupte în septembrie.

Printre puținii constructori care au avut modelele omologate înainte de intrarea în vigoare a noilor teste au fost cei care formează Grupul PSA: Peugeot, Citroen, DS și Opel. Jean-Philippe Imparato, CEO-ul celor de la Peugeot, nu a ezitat să profite de situație pentru a critice indirect dificultățile înregistrate de rivali.

"Noi nu a trebuit să oprim producția.

Nu a trebuit să facem stocuri. Nu a trebuit să cumpărăm aeroporturi pentru a parca mașinile nevândute. Noi am fost pregătiți", a declarat el pentru publicația britanică Autocar.

Fluctuațiile mari de vânzări vor continua probabil și pe parcursul lunii octombrie, astfel că se anticipează o revenire la normal a pieței auto în lunile noiembrie și decembrie.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • modelele noi arata chiar bine, vedem cat de fiabile sunt.
    6 1
  • Anonim
    Aicia are dreptate si cei mai afectati au fost nemtii de la WV ! Peugeot are motoare foare bune .
    19 3
  • Bravo! la cate motorizari au era de rasu curcilor sa isi mai si inchida buticu o perioada....
    5 16
  • @unu

    vanzariule sunt in crestere, modelele sunt din ce mai atragatoare, cota de piata si ea in crestere, business-ul e schimbat din temelii, imaginea de marca mai buna iar curcile...curcile rad
    18 2
  • Cam asa stau cu fiabilitatea PSA-ul : https://www.nettiauto.com/en/citroen/c4/9491211
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru