Peugeot RCZ va primi o nouă generaţie în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 01.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maxime Picat, şeful Peugeot, a confirmat succesorul lui RCZ. Modelul va primi o nouă generaţie în 2016, urmând să beneficieze de platforma modulară EMP2 a actualului 308.

Peugeot RCZ, modelul coupe lansat de marca din Sochaux în 2009, va avea un succesor, informează olandezii de la Telegraaf citând şeful mărcii franţuzeşti. Viitorul lui RCZ era incert în contextul în care era bazat pe platforma generaţiei 308 înlocuite anul trecut şi acesta aparţinea unui model de nişă, iar modelele din această categorie erau pe lista de produse ale concernului PSA Peugeot-Citroen care nu urmau să primească înlocuitori. Din fericire pentru fanii atrăgătorului coupe al celor de la Peugeot, directorii companiei vor să lanseze un nou model peste câţiva ani, cel mai apropiat termen fiind anul 2016. Viitorul RCZ va primi platforma modulară EMP2 a actualului 308, ceea ce îi va aduce un plus de manevrabilitate, un consum mai bun şi o masă mai redusă.

Peugeot RCZ R, versiunea de 270 CP a coupe-ului franţuzesc, vine la Frankfurt în toamnă

Conducerea Peugeot a decis că RCZ este un model important pentru companie, deoarece aduce un capital de imagine important, cu toate că implică anumite costuri ridicate prin caroseria şi interiorul dedicate.

Din fericire, volumele aşteptate de la platforma tehnică EMP2 şi a motorizărilor dezvoltate pentru aceasta salvează situaţia pentru a doua generaţie a lui RCZ, potrivit primelor informaţii despre modelul restilizat în toamna lui 2012. Păstrarea lui RCZ în gamă este logică având în vedere intenţiile de schimbare a orientării Peugeot înspre zona premium a segmentelor în care activează, în timp ce Citroen va fi orientat spre clienţii pentru care primează vehiculele cu costuri reduse de întreţinere. Indiferent de orientare, ambele mărci trebuie să obţină volume importante în următorii ani pentru a-şi asigura supravieţuirea.

Peugeot va elimina din gamă modelele 807 şi 207 Plus

Forma plafonului este una dintre trăsăturile cheie ale lui RCZ.

Urmareste Automarket
Strategia "back in the race" a concernului PSA Peugeot-Citroen a fost realizată de Carlos Tavares, noul CEO al concernului francez şi are rolul de a readuce compania la profit. Calea dictată de Tavares implică eliminarea din gamă a modelelor neprofitabile, fie din cauza costurilor ridicate de dezvoltare, fie din cauza vânzărilor slabe, precum şi de eficientizare a întregii reţele a mărcilor Peugeot şi Citroen prin eliminarea pierderilor interne.
Concernul francez se va orienta şi spre pieţele din afara Europei, în vederea reducerii dependenţei de Bătrânul Continent.

Via Telegraaf

Comentarii (1)

  • O masina frumoasa pe care mi-as dori-o in garaj chiar daca spatele a inceput sa semene prea mult a Audi TT.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru