Peugeot va lansa o gamă de modele sportive electrificate începând din 2020: o versiune electrică pentru 208 GTi ar putea fi pe listă

de Daniel Popescu
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a dezvăluit că va lansa o gamă de modele sportive electrificate începând din 2020. Chiar dacă francezii nu nominalizează niciun model, presa speculează că 208 GTi va primi o versiune electrică.

Peugeot a anunțat în această săptămână o nouă etapă în procesul de utilizare a tehnologiilor electrice și hibride pentru modelele sale.

Astfel, constructorul francez va lansa începând din 2020 o gamă de modele sportive de performanță electrificate, ca parte a planurilor de a reduce emisiile de dioxid de carbon în contextul normelor de emisii din ce în ce mai dure din Uniunea Europeană.

"Electrificarea reprezintă o nouă oportunitate pentru a oferi versiuni de performanță pentru clienții care caută senzații sportive cu un nivel scăzut de emisii. Senzațiile de la volan vor fi amplificate de performanța oferită de electrificare", explică Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot.

Pentru moment, Peugeot nu a furnizat niciun fel de detalii suplimentare despre modelele care vor primi versiuni de performanță și nici dacă acestea vor fi electrice, plug-in hybrid sau hibride. Totuși, la începutul lunii septembrie, presa britanică a anunțat că viitoarea generație Peugeot 208 va primi o versiune de performanță 208 GTi (foto) cu sistem de propulsie electric.

Cu câteva luni înainte de prezentarea noii game de sportive electrificate, Peugeot va lansa în showroom-uri versiuni plug-in hybrid pentru două dintre modelele sale de referință. Astfel, în a doua jumătate a lui 2019, Peugeot 3008 va beneficia de o versiune plug-in hybrid de 300 de cai putere cu o autonomie electrică de 50 de kilometri (WLTP). Ulterior, Peugeot 3008, 5008 și 500 SW vor primi la rândul lor versiuni plug-in hybrid de 225 de cai putere cu autonomie electrică de 40 de kilometri (WLTP).

Ca urmare a noii strategii, Peugeot a anunțat că se va retrage din Campionatul Mondial de Rallycross la sfârșitul acestui an, întrucât planurile cu privire la electrificarea competiției începând din 2021 sunt incerte.

Via Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru