Plan pe trei ani: E.ON vrea să deschidă 10.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice în Europa

de Petre Barac
Luni, 06.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
E.ON a anunțat că vrea să-și extindă rețeaua de stații de încărcare pentru mașinile electrice la un total de 10.000 de unități în Europa, până în 2020.

După proiectul Ionity, prezentat vinerea trecută de BMW, Daimler, Volkswagen și Ford, continuă anunțurile privind extinderea infrastructurii pentru mașinile electrice.

De această dată, grupul energetic german E.ON a anunțat că vrea să își extindă rețeaua de stații de încărcare pentru mașinile electrice. În prezent, nemții au un total de 6.000 de stații în Europa și vor să ajungă la peste 10.000 de unități în următorii trei ani.

Compania spune că ținta ar putea fi atinsă după 2020 în funcție de parteneriatele pe care reușește să le încheie în fiecare țară europeană.

E.ON nu este prima companie din domeniul energiei care plănuiește investiții consistente în dezvoltarea infrastructurii pentru mașinile electrice. Recent, cei de la Shell au cumpărat una dintre cele mai mari rețele de stații de încărcare din Europa.

Compania americană Morgan Stanley estimează că între un milion și trei milioane de stații de încărcare vor fi necesare în Europa de Vest până în 2030.

În prezent, la nivel european există circa 120.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Via Autocar

 

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Ce ne facem cu CEZ-ul mioritic ?!
    Acesta are 2 (doua) posturi de incarcare - in Craiova.....
    Sa mori de plans sau de ras ?!
    8 0
  • Edikkk
    E.ON marele german stie incotro se indreapta lucrurile...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru