Planuri Mercedes-Benz: 3 platforme electrice în 2025 și 8 uzine de baterii la nivel global

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile tocmai și-a prezentat câteva dintre planurile de viitor. Așa cum era de așteptat, Mercedes-Benz își va îndrepta toată atenția către mașinile cu zero emisii.

La fel ca mulți alți producători din industria auto, Mercedes-Benz intenționează să fie o marcă 100% electrică până la finalul acestui deceniu. Cel puțin, în piețele unde condițiile vor permite acest lucru.

8 UZINE DE BATERII LA NIVEL GLOBAL

Până atunci, constructorul german de automobile are și alte obiective, la fel de importante. Pentru început, în viitorul nu foarte îndepărtat, Mercedes-Benz vrea să deschidă, împreună cu diverși parteneri, 8 uzine de baterii la nivel global. Acestea vor produce anual acumulatori cu o capacitate totală de peste 200 GWh.

Tot acum, inginerii producătorului din Stuttgart (inclusiv cei implicați în dezvoltarea monopostului de Formula 1) lucrează la proiectul Vision EQXX, un vehicul electric cu o autonomie de peste 1.000 de kilometri. Premiera mondială este programată pentru anul viitor.

3 PLATFORME ELECTRICE ÎN 2025

În 2025, constructorul german va lansa 3 platforme noi dezvoltate special pentru mașinile electrice.

MB.EA va fi dedicată modelelor de pasageri din segmentele medii și mari, AMG.EA va fi gândită pentru modelele din gama Mercedes-AMG și VAN.EA va fi utilizată pentru vehiculele din gama comercială.

Mai mult, toate platformele noi lansate după 2025 vor fi realizate exclusiv pentru vehicule cu zero emisii. Tot din 2025, Mercedes-Benz vrea ca toate modelele din gamă să aibă și versiuni 100% electrice.

În perioada 2022 - 2030, germanii vor investi peste 40 de miliarde de euro în electrificare.

via Mercedes-Benz

Comentarii (7)

  • Rusine,Mercedes,sa te rusinezi de masinile tale electrice uzate moral,scumpe si cu autonomia infect de mica,ca orice electrocaruta de altfel.
    10 16
  • Edikkk
    Dacă nu mă înşel Tesla produce anual 50 gwh baterii, iar aceste 200 gwh anunţaţi de Mercedes indică seriozitate.

    Bine măi Mercedes.
    6 12
  • Ma mir ca n-au venit pe AM la comentarii sa intrebe daca e ok sau nu s-o ia pe calea asta. Cred ca nici ei nu stiu ca fac parte din miscarea mondiala ascunsa pentru limitarea mobilitatii individuale. Deasemenea habar n-au cat sunt de spalati pe creier de masoneria din intuneric. Eu unul cel putin, citind comenteriile pe-aici am inceput sa am mari indoieli in legatura cu capacitatile mele intelectuale pentru simplul fapt ca imi plac masinile electrice si o alta alternativa la tehnologia clasica de propulsie a motoarelor cu ardere interna.

    Mi-e greu sa cred ca dupa o viata in diferite industrii am ajuns in halul asta. Noroc cu comentariile pe AM ca mai imi vine mintea la cap. LOL.
    7 18
  • @zarnesteanu.Daca electricele astea uzate moral apar pe piata abia in 2025,te vei putea "bucura" de ele prin 2035-2040,ca atunci intra si pe piata second-hand din America,cu bateria stoarsa de resurse,dar ce mai conteaza 1-3mile autonomie in ziua de azi?
    11 9
  • Seriff
    I s-a furat contul lui EDIKK:)))
    12 3
  • Andrei
    @Edikkk, eu m-am adresat lui Edikk. Cu 2 k. Acum, nu știu de ce te-ai simțit tu, poate te încurci în pseudonime.
    10 0
  • Edikkk
    Îmi cer scuze Andrei
    M-am încurcat...
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru