Pokemon Go dăunează grav producției de mașini: Volkswagen și Bosch le-au interzis angajaților utilizarea aplicației

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Marti, 16.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai popular joc de mobil lansat în ultimii ani este interzis în fabricile marilor constructori auto. Motivele: protecția muncii și siguranța cibernetică.

Isteria jocului Pokemon Go nu a cuprins doar pietonii și șoferii, ci și angajații marilor companii ale lumii, care în unele cazuri sunt distrași de la activitatea zilnică pentru a prinde personaje digitale pe propriile telefoane. Iar această "boală" a lovit și constructorii auto, care sunt obligați să evite problemele cu angajații interzicându-le acestora în orele de program utilizarea telefoanelor care au instalat jocul Pokemon Go.

Cei de la Volkswagen sunt ultimii pe o listă din ce în ce mai lungă a companiilor care aplică noi reguli de acest tip. Conform unei circulare care a fost trimisă tuturor celor 70.000 de angajați germani ai Grupului Volkswagen, este interzisă utilizarea jocului Pokemon Go în incinta siturilor de producție deținute de constructorul german. Cauzele deciziei sunt legate atât de faptul că angajații pot deveni mult mai vulnerabili la accidentele de muncă, cât și la siguranța informatică, utilizarea funcției de localizare - vitală în jocul Pokemon Go - fiind considerată un risc din acest punct de vedere.

Evident, instalarea aplicației pe telefoanele de companie este și ea strict intrezisă.

Volkswagen Group nu este prima companie din industria auto care le interzice clar angajaților utilizarea Pokemon Go. Bosch le-a trimis angajaților săi din Stuttgart un mesaj asemănător, în timp ce Grupul Daimler le-a recomandat celor care lucrează pentru companie să nu utilizeze aplicația în timpul programului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru