Porsche a prezentat Panamera facelift: nemții introduc versiunea Turbo S cu 630 CP și o nouă variantă plug-in hybrid cu autonomie electrică de până la 54 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Panamera facelift va fi disponibil în două versiuni noi: Turbo S, cu motor V8 de 4.0 litri și 630 de cai putere, și 4S E-Hybrid, cu sistem plug-in hybrid de propulsie cu 560 de cai putere și autonomie electrică de până la 54 de kilometri.

Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la Panamera facelift. Modelul producătorului german a primit atât o serie de noutăți în materie de design, dar și câteva îmbunătățiri la interior. În plus, Panamera facelift va fi disponibil într-o versiune Turbo S, dar și într-o nouă variantă plug-in hybrid cu autonomie de până la 54 de kilometri.

Porsche Panamera facelift va fi disponibil și în versiunile Sport Turismo sau Executive (cu ampatament mărit). Standard, toate variantele vor fi echipate cu pachetul Sport Design (disponibil opțional pentru vechea versiune) care poate fi comandat și cu accesorii din fibră de carbon. În partea din spate, nemții propun o bandă luminoasă care unește cele două stopuri redesenate, în timp ce jantele au un design nou și sunt disponibile în versiuni de 20 sau 21 de inch. De asemenea, modelul constructorului german va putea fi comandat în noile nuanțe de caroserie Truffle Brown Metallic și Cherry Red Metallic.

La interior, clienții vor descoperi un volan nou, iar sistemul de infotainment a fost îmbunătățit și include o serie de funcții și servicii digitale suplimentare.

Suspensia lui Panamera facelift a fost recalibrată pentru a oferi un plus de confort, iar sistemul de direcție a fost și el îmbunătățit.

Aceste modificări vor fi aplicate pe toate versiunile modelului german, indiferent de motorizarea aleasă.

Odată cu introducerea acestor modificări, Porsche lansează două versiuni noi: Panamera Turbo S și Panamera 4S E-Hybrid.

Porsche Panamera Turbo S va fi echipat cu motorul V8 de 4.0 litri care dezvoltă 630 de cai putere și 820 Nm. Această versiune va fi echipată standard cu sistemele Porsche Active Suspension Management, Porsche Dynamic Chassis Control Sport și Porsche Torque Vectoring Plus. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.1 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 315 km/h.

A doua noutate în gamă se numește Panamera 4S E-Hybrid. Echipată cu motorul V6 biturbo de 2.9 litri și cu un motor electric, versiunea plug-in hibrid dezvoltă 560 de cai putere și 750 Nm. Împreună cu pachetul Sport Chrono, Panamera 4S E-Hybrid poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde, în timp ce viteza de top ajunge până la 298 km/h. Bateria pregătită de nemți are o capacitate de 17.9 kWh, iar autonomia în modul electric ajunge până la 54 de kilometri (WLTP).

Totodată, Porsche menționează că versiunea Panamera GTS facelift dezvoltă acum 480 de cai putere (+20 CP comparativ cu vechea variantă) și 620 Nm, iar sistemul de evacuare a fost modificat.

Porsche Panamera facelift este disponibil pentru comandă și în România și va ajunge în showroom-uri la jumătatea lunii octombrie.

Versiunea Panamera 4S E-Hybrid pleacă de la 135.820 de euro, în timp ce varianta GTS pornește de la 146.265 de euro. Vârful de gamă Panamera Turbo S poate fi comandat începând de la 190.310 euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru