Porsche a produs peste 75.000 de hibrizi în 10 ani la fabrica din Leipzig: versiunea electrică a lui Macan va intra în producție până la sfârșitul anului

de Paul Cosma
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a produs peste 75.000 de hibrizi la fabrica sa din Leipzig, în ultimii 10 ani. Constructorul investește 600 de milioane de euro pentru ca în Leipzig să înceapă și producția versiunii electrice a SUV-ului Macan până la sfârșitul acestui an.

Porsche Cayenne S Hybrid a fost primul vehicul hibrid ce a părăsit liniile de producție ale fabricii din Leipzig, iar acest moment avea loc în 2010.

În ultimul deceniu, uzina germană a produs peste 75.000 de versiuni hibride ale modelelor Cayenne și Panamera, potrivit unui comunicat oficial.

Constructorul german spune că 60% dintre clienții europeni de Panamera au ales o versiune hibridă în anul fiscal 2019. Cota a fost și mai mare la nivelul pieței din Franța, acolo unde versiunile hibride au reprezentat 80% din totalul vânzărilor lui Panamera.

Porsche se pregătește în prezent să înceapă și producția versiunii electrice a SUV-ului Macan. Nemții investesc circa 600 de milioane de euro pentru ca primul Macan electric să fie produs în Leipzig până la sfârșitul acestui an.

Via Porsche

Comentarii (1)

  • de la sapa
    Hibrizi

    Si motosapatoarea lu' tata e mai hibrid decat masinile de la porsche
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru