Porsche amână livrările lui Taycan: sportiva electrică va ajunge la clienți cu două luni mai târziu

de Daniel Popescu, Foto: Porsche
Sambata, 23.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche și-a anunțat clienții că livrările sportivei electrice Taycan vor avea o întârziere de peste două luni din cauza "complexității enorme" a procesului de producție.

Porsche a început în luna septembrie producția sportivei electrice Taycan, la scurt timp după prezentarea oficială a noului model.

Constructorul german anunțase că livrările către primii clienți vor începe în luna ianuarie, însă procesul de producție s-a dovedit între timp mai dificil decât se așteptau oficialii mărcii.

Porsche și-a informat clienții din Norvegia că livrările vor avea o întârziere cuprinsă între 8 și 10 săptămâni, ceea ce înseamnă că acestea vor demara cel mai probabil spre finalul lunii martie a anului viitor.

"Ca urmare a complexității enorme din jurul producției lui Taycan, trebuie să anunțăm că, din păcate, datele de livrările sunt într-un fel întârziate. În prezent ne așteptăm la întârzieri de 8 până la 10 săptămâni, iar un nou termen de producție va fi comunicat cât mai curând posibil", este mesajul trimis de Porsche clienților din Norvegia.

Porsche Taycan este oferit în trei versiuni. Varianta de bază Taycan 4S are 530 de cai putere (cu mod Overboost) și o autonomie de până la 463 de kilometri, iar prețul pentru piața din România este de puțin peste 110.000 de euro.

Între timp, varianta Taycan Turbo are 625 de cai putere, însă ajunge la 680 CP prin modul Overboost, iar prețul de pornire este de 157.000 de euro.

În schimb, versiunea de top Taycan Turbo S ajunge la 761 de cai putere prin activarea Overboost și costă cel puțin 190.000 de euro. Taycan Turbo și Taycan Turbo S mizează pe un acumulator de 94.3 kWh, iar autonomia variază între 388 și 412 kilometri.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru