Porsche investește 70 de milioane de euro în Rimac: nemții dețin acum 24% din acțiuni

de Paul Cosma
Luni, 08.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche ajunge la un pachet de 24% din acțiunile Rimac, după o investiție de 70 de milioane de euro în cadrul producătorului de hypercar-uri electrice din Croația.

În 2018, Porsche cumpăra 10% din Rimac fără ca suma investită să fie dezvăluită. Un an mai târziu, pachetul de acțiuni a crescut la 15.5%, pentru ca nemții să anunțe acum o nouă investiție în cadrul companiei croate. 

Producătorul de hypercar-uri electrice a primit o injecție de capital de 70 de milioane de euro din partea constructorului din Stuttgart, în urma căreia Porsche a ajuns să dețină 24% din acțiunile Rimac. 

Această nouă tranzacție alimentează speculațiile cu privire la viitorul mărcii Bugatti în cadrul grupului Volkswagen. 

Potrivit presei internaționale, VW ia în calcul vânzarea Bugatti către Rimac la schimb cu o creștere a pachetului de acțiuni pe care Porsche îl deține în cadrul constructorului croat.  

Se vehiculează și ideea prin care Volkswagen va vinde Bugatti pentru tehnologiile dezvoltate și oferite de producătorul de hypercar-uri electrice.  

Via Rimac

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Managementul PAHSE/VAG sau cum să te legi la cap fără să te doară.
    18 2
  • Edikkk
    RIMAC ca şi maşină sport electrică este peste orice Tesla !

    Au avut ceva inovaţii peste Tesla. Bravo croaţilor !
    4 14
  • deci, chiar daca vw grup vinde bugatii celor de la rimac, de fapt nu prea vinde bugatti afara din grup, nu? pt ca in curand , rimac va fi in curtea porsche.
    19 0
  • Intrebare
    cate rimacuri s-au fabricat pana acum?
    12 3
  • Pai si daca l-ar da gratis, are Rimac putere financiara sa dezvolte o masina de talia Bugatti? Cati bani a bagat VW in Bugatii, cati ani au produs pe pierdere, asta nu se intreaba nimeni? Ce sa faca Rimac cu Bugatti?

    Cred ca mie imi scapa ceva aici.

    Iar faptul ca Porsche investeste in tehnologie electrica nu mai are rost sa-l comentam.
    11 2
  • @ zarne: eu cred ca rimac vrea sa cumpere bugatti, pentru ca rimac 3 sa fie de fapt un bugatti electric. sau invers.
    dar asa cum zice toata lumea pe aici, rimac nu are puterea financiara sa tina 2 modele varf de gama in nisa lor.
    7 0
  • după croati
    cred că vine rândul bulgarilor să se apuce de hypercaruri, sa isi deschida capitalul catre Porsche si sa cumpere, cativa ani mai tarziu, Lamborghini de la VW.
    11 1
  • @someone, da, este singurul lucru care are sens. Dar chiar si asa, va fi o misiune foarte grea. Inlocuirea motorului fenomenal cu unul electric de talia celor de la Rimac, e perfecta. Pe urma au scapat de transmisia mecanica. Ceea ce iarasi e excelent.

    Dar restul masinii, suspensiile, electronica, informatica, sasiul, materiale, finisaje, clasa ... astea toate necesita ani de experienta si rafinament, iar Rimac mi se pare foarte tineri pentru asa ceva. Si nu doar tineri. Iti trebuie un anumit nivel de cultura sa scoti ceva de calibrul asta. Nu iei o toiota, plesnesti niste piele pe unde iti pica ochii si gata, esti lux.

    In fine, le doresc bafta, mai ales ca sunt vecini cu noi de Balcon. Sper ca influenta germana de pe coasta de vest a foste Yugoslavii sa se resimta, nu doar la nivel tehnologic.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru