Porsche Macan a servit drept inspirație în dezvoltarea noului Ford Mustang Mach-e

de Florin Ardeleanu
Sambata, 23.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial de rang înalt de la Ford, constructorul american a dezvoltat Mustang Mach-e folosind Porsche Macan ca reper.

Ford Mustang Mach-e a debutat pe piață la finalul anului 2019. Dezvoltarea primului model 100% electric din portofoliul Ford a început, însă, cu mult timp înainte.

Cum la acea vreme Tesla Model Y (sau alte modele electrice asemănătoare) nu era încă lansate, Ford nu a avut altă soluție decât să ia Porsche Macan drept reper. Cel puțin asta a declarat Mark Kaufman, directorul global de electrificare al Ford.

Deși nu este un vehicul 100% electric, inginerii de la Tesla au apreciat manevrabilitatea și ținuta de drum a SUV-ului din Stuttgart. În consecință, au încercat să facă noul Mustang Mach-e la fel de bun din acest punct de vedere și, potrivit celor care l-au condus deja, au reușit.

Că tot suntem la subiectul Ford Mustang Mach-e, îți reamintim că livrările acestui model au fost amânate cu până la 8 săptămâni. Reprezentanții producătorului din Dearborn au invocat controale de calitate suplimentare, iar clienții au fost deja notificați.

via Muscle Cars and Trucks

Comentarii (2)

  • @Florin Ardelean

    scuze pentru insistenta: "inginerii de la Tesla(?) au apreciat manevrabilitatea și ținuta de drum a SUV-ului din Stuttgart. În consecință, au încercat să facă noul Mustang Mach-e la fel de bun"

    in rest ramane cum am stabilit: s-au inspirat de la colegu' de 10 si au prezentat o lucrare de maxim 8
    7 1
  • si eu care credeam ca producatorii ice se inspira de la ev, tot pentru ev, nu invers
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru