Premiera europeană a noii Toyota bZ4x: până la 218 CP și 450 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Toyota bZ4x a debutat oficial pe piața europeană. Aici, modelul nipon este disponibil în versiuni cu unul sau două motoare electrice și va avea o autonomie de până la 450 de kilometri cu o singură încărcare.

Toyota bZ4x a debutat sub formă de concept în aprilie 2021. La scurt timp, constructorul nipon a publicat imagini și informații despre versiunea de serie a primului model dezvoltat pe platforma e-TNGA dezvoltată împreună cu Subaru. SUV-ul electric va fi produs în Japonia și China.

Acum, Toyota anunță premiera europeană a lui bZ4x. La fel ca în Statele Unite ale Americii, acest model va fi oferit în versiuni cu unul sau două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte).

Dacă prima oferă 204 CP și 265 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 8.4 secunde și 160 km/h viteză maximă, cea de-a doua dispune de 218 CP și 336 Nm. În aceste condiții, versiunea cu tracțiune integrală atinge 100 de km/h în 7.7 secunde.

Pentru bZ4x cu tracțiune față, Toyota a pregătit o baterie de 71.4 kWh, iar pentru cea cu tracțiune integrală un acumulator cu capacitatea de 72.8 kWh. Autonomia anunțată pentru cea dintâi este de aproximativ 450 de kilometri în ciclul WLTP.

Atunci când este încărcată rapid la stații de 150 kW, bateria de 71.4 kWh ajunge la 80% în circa 30 de minute, susțin niponii.

Mai mult, garantează că va funcționa la 70% din capacitate chiar și după 10 ani sau 1 milion de kilometri, atâta timp cât este verificată o dată pe an într-un centru autorizat Toyota.

Despre habitaclu, Toyota precizează că este îndeajuns de încăpător pentru cinci persoane. Cu toate scaunele în poziție normală, volumul de încărcare al portbagajului este de 452 de litri.

La lansare, noul bZ4x va fi oferit împreună cu un sistem de direcție obișnuit. Ulterior, clienții din Europa vor putea opta și pentru sistemul One Motion Grip cu al său volan de tip manșă.

Lista cu sisteme de siguranță va include în standard Pre-Collision System, Intersection Turn Assistance, Emergency Steering Assist și Front Cross Traffic Alert cu funcție Safe Exit Assist.

Noua Toyota bZ4x va debuta oficial pe piața europeană anul viitor. Prețurile sunt încă necunoscute.

via Toyota

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Nu arată rău, clar o
    mare îmbunătaţire la interior !!

    Restul 80% din 30 de minute, nu e rău dar nici fantastic, pentru o primă versiune e ok

    Problema ar fi made entirely in China
    14 24
  • ACE - Craiova
    Pareri:
    1. Autonomia este buna (nu exceptionala - as fi dorit un minimum de 500 km)
    2. Garantia de utilizare a bateriei de acumulatori este excelenta
    3. Tehnologia de incarcare rapida a bateriei este inferioara celei disponibile acum la alti producatori auto (KIA, HYUNDAI, PORSCHE, LUCID)
    4. Volumul portbagajului (452 litri) este bun dar nu unul exceptional (sa tinem cont ca masina nu are si o roata de rezerva ci doar kit de pana)
    5. Un pret de pornire de cca. 32-33.000 Euro (pentru o versiune mai slab dotata dpdv tehnologic dar cu bateria anuntata) ar demonstra angajamentul pe termen lung al producatorului pentru promovarea in masa a tehnologiei masinilor pur electrice - ramane sa vedem ce vor afisa in vara viitoare...
    16 3
  • Johnny
    @ Edikkk, e facut in China pt ca Toyota era pe punctul sa fie interzisa pe piata lot datorita lipsei electrificarii. Masina asta nu vine dintr- o convingere a Toyota ca viitorul este electric, ci fortata de situatie, de altfel ca toti marii producatori
    11 5
  • Edikkk
    https://youtu.be/HpCAmGtvmeU
    4 4
  • LUCCI LUCIANO
    La cât au făcut ăștia curentul, tare îmi e că, peste vreo doi ani, un Clio 1.5 dci sh va costa 7-8000 de euro. Si nu se vor gasi de cumparat...Deocamdata, prin ,,oferta,, numita japca a Electrica Furnizare, doar au dublat pretul
    6 2
  • Ce se mai lauda toti producatorii cu wallbox-urile prin poze la masinile electrice. :))

    Stai ceva pe langa wallbox, cand vrei sa salvezi planeta si cred ca trebuie sa stii cum arata masina.
    2 6
  • Plasticul ala de pe aripi va arata horor in realitate , mai ales pe alte culori .Va garantez ca sunt multi potentiali clienti care nu vor trece peste asta .Bineinteles sub conditia sa aiba de unde alege, ca daca situatia actuala va continua si in urmatorii ani , avem toate sansele sa vedem tot felul de caraghioslicuri pe 4 roti la mare cautare.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru