Presa japoneză: Nissan va respinge noua propunere de integrare de la Renault și va cere “drepturi egale” cu partenerii francezi

de Paul Cosma
Marti, 23.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va respinge noua propunere de integrare a managementului din partea Renault și va cere “drepturi egale” în relația cu partenerii francezi, potrivit informațiilor dezvăluite de publicația niponă Nikkei. Conducerea japonezilor este nemulțumită de poziția constructorului în cadrul alianței și se teme că o fuziune cu Renault ar fi clar în defavoarea Nissan.

Parteneriatul Renault-Nissan pare tot mai instabil în ultimele luni, în special după arestarea lui Carlos Ghosn, fostul șef al alianței, dar și pe fondul lipsei de încredere între cei doi constructori.

În timp ce Renault pare să forțeze o fuziune, Nissan este nemulțumit de tratamentul francezilor și vrea să ajungă pe picior de egalitate cu partenerul de alianță.

Potrivit publicației Nikkei, care citează surse din cadrul companiei, Nissan va respinge noua propunere de integrare a managementului din partea Renault și va cere “drepturi egale” în relația cu partenerii francezi.

Șefii Nissan au refuzat să comenteze pe marginea subiectului integrării/ fuziunii, spunând că prioritatea actuală este “creșterea veniturilor companiei”.

Renault a salvat Nissan de la faliment în urmă cu două decenii și, în prezent, francezii au un control mai mare asupra constructorului japonez. Renault deține în prezent 43% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan deține 15% dintre acțiunile Renault.

În plus, statul francez deține 15% dintre acțiunile Renault.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.
    14 1
  • In acest caz cred ca ar fi oportun ca Renault sa mai gasesca undeva vreo 7% de actiuni Nissan si sa le inchida gura acestor galbejiti mofturosi
    15 2
  • Exact ce am spus. Toata gargara cu Goshn e praf in ochi. De fapt s-au vazut cu sacii in caruta si acum vor sa muste mana care i-a scos din buda.

    Nu mi-a placut niciodata de Goshn, dar am ajuns sa-mi fie mila de el. E un simplu pion intr-un joc murdar si ticalos. Cine mai are impresia ca japo sunt samurai curati, bushido si alte bullshit-uri, sa ia aminte. Dar ca sa iei a-minte iti trebuie si un pic de minte. Cand vezi doar puritatea japoneza si esti doar un simplu fanatic fara creier, well ... iti meriti soarta.

    In 1999 cand Goshn s-a dus cu 15 specialisti in Japonia, l-au primit cu capetele plecate, spasiti si cu coada intre picioare. Astazi, nici macar decenta sa-l judece in libertate nu o mai au. Le merge bine pe piata americana, de la francezi nu mai au ce sa fure, si singurul lucru clasic, cu care il mai pot infuda este sa se lege de finante. Care pot fi interpretate in 50 de feluri.

    Dupa ce ti-au pus o firma de interes national pe picioare, chiar trebuie sa legi fratie cu iuda iscariotul? E dur ce spun, dar sunt momente in care ii inteleg perfect pe americani cand i-au pus cu botul pe labe in Pacific, si i-au terminat la Hiroshima si Nagasaki. Pur si simplu nu ai cu cine sa discuti. Niste serpi perfizi, slugarnici pe fata si ucigasi pe la spate.

    Ce ma amuza cel mai tare sunt osanalele pe care le ridica x si y japonezilor pe site-ul asta. japo sunt oameni simpli ca oricare altii. Cand au dat de mirosul banilor, bushido, onoare si alte prafuri in ochi, devin doar instrumeinte de pacalire. Iti trebuie sange rece de englez si practicalitate de elvetian sa vezi lucrurile asa cum sunt. Si bineinteles, un ciomag american sa-i pui la punct.
    10 1
  • cineva@zarnesteanu
    Ce ne mai plac generalizarile.
    Pe baza a ce fac vreo 10 oameni (nr din burta) de la conducerea Nissan tu judeci un popor intreg.
    Bravo!

    Uita-te acum la guvernul nostru... Te identifici cu gunoaiele alea?Cum ar fi sa generalizam la fel, ca romanii sunt niste corupti care mint si fura si apoi fac tot ce e nevoie sa scape, inclusive sa bage toata tara in kkt, daca asta ii scapa pe ei de puscarie? Si ca vine vorba de istorie, am meritat si ce s-a intamplat in urma razboiului, cand am fost "dati" la rusi. Ca pana la urma, o vreme am fost aliati cu nemtii.

    Sunt diferiti de noi, e clar. Buni sau rai? Toti avem si una si alta. Dar mie mi se pare ca ei sunt mai degraba mai buni ca noi. Nu apreciez tot ce stiu despre ei, dar ii apreciez. Un singur exemplu, de pe net, in urma tsunami: cozi la returnare de obiecte gasite, inclusive bani, si autostrazi/transee reparate in vreo 2 saptamani.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru