Președintele Franței vrea o strategie de țară pentru electrificare și mașini autonome: un fost director de operațiuni de la Renault este la conducerea proiectului

de Paul Cosma
Duminica, 07.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța va avea în curând o strategie pentru tranziția la mașinile electrice și autonome, la cererea președintelui Emmanuel Macron. La cârma proiectului se va afla Patrick Pelata, fostul director de operațiuni al constructorului Renault, iar viitoarea strategie pe termen lung va fi dezvăluită în luna februarie 2019.

Președintele Emmanuel Macron vrea ca Franța să devină o destinație mai atractivă pentru industria auto, cu ajutorul unor măsuri prin care să faciliteze tranziția către noile tehnologii și servicii de mobilitate.

La propunerea acestuia, guvernul francez va lansa în curând o strategie privind electrificarea și mașinile autonome. Strategia pe termen lung va fi întocmită de o echipă condusă de Patrick Pelata, fostul director operațional de la Renault, urmând ca documentul să fie prezentat în luna februarie 2019.

“Președintele Macron nu mai vrea să primească încă un raport, ci mai degrabă măsuri concrete pentru ca atractivitatea Franței să crească în legătură cu industria auto și noile soluții de mobilitate. El se așteaptă ca lucrurile să se miște rapid, a spus Pelata.

Franța este dornică să fie printre primele țări care să adopte viitoarele mașini complet autonome pe drumurile publice, în perioada 2020-2022.

Patrick Pelata a fost “mâna dreaptă” a lui Carlos Ghosn la Renault, între 2008 și 2011.

Acesta a fost forțat să plece din companie în urma suspiciunilor că proiectul de producţie de vehicule electrice a fost ţinta unei reţele internaţionale de spionaj, dar ulterior conducerea a admis că a fost indusă în eroare.

Via Automotive News

Comentarii (25)

  • domnu' Joianis...azi mergeti pe bicicleta in parc, o fuga pe munte pentru poze de grup sau o excursie in Patagonia? pana va hotarati....sa va tina cineva pardesiu'?

    intre timp noi ca popor...am rezolvat dilema (simplificata) dintre fundasi si popisti.

    cat despre despre viitor...il vedem la altii
    11 1
  • "Strategia pe termen" este o alaturare de cuvinte complet straina politicienilor romani.
    Daca vorbim si de "interesul national" deja se tavalesc pe jos de ras astia.
    7 2
  • inexorabil
    Viene, afurisită-i pielea pe tine! Nu te poţi abţine, hm? Iar voi, AM, tocmai aţi decretat că nu veţi mai aproba un anumit gen de comentarii (se aude şi pentru tine, @Green Alex?). Mai ales viperianu ştie însă cum să se fofileze: bătând aluzii, astfel încât să-l “atingă” pe gardianul inexo cu mesajul de substrat: “Ţi-o trag şi, totodată, nu încalc regulamentul site-ului. Sic!”

    Nu, nu sunt paranoic, nici sculat cu faţa la cearşaf şi nici iubitor de ură gratuită, ci doar combat pasiunea ta supremă de pe AM: inexofobia.

    Pregăteşte-te, aşadar, pentru un război psihologic, de tranşee, de uzură. Te voi torpila numai în mod justificat (adică nu voi ataca aiurea…şi nu primul) şi tot neîncălcând regulamentul. Vorba lui Ţepeş: “Nu-i o lucrare domnească, dar n-am de ales!”. Desigur, nici ortodoxă.

    So, Big Brother is watching you!

    On topic: n-am nimic de comentat :D Opinia mea despre electro-autonome este arhicunoscută.
    3 7
  • Mea culpa pentru offtopic-ul postat.
    Cand vad la altii guverne care se preocupa ma gandesc iar la ce ar putea fi. In apararea mea totusi, nu am mentionat un partid/grup/formatiune anume ci doar o dezamagire generala.
    4 2
  • mircea badea
    mda, franta n-are securisti si sorosisti..
    5 5
  • @inexorabil....iti fluturi "armele" alea mai ceva ca o roscata de la Felinaru' Rosu dessurile. Dar, prietene, protectia, protectia(!) e cheia.

    dar revenind la subiect, si fara sa ma justific (Green_Alex parca asta face) dar ca si el...era o observatie si (la fel) dezamagire. La noi nu exista viitor, nu exista planuri, nu exista perspectriva. De orice fel. NIMIC. Doar ce kkt putem far AZI. Daca la sfarsitul zilei iesim pe + e bine. Si mai trec 4 ani, mai vine un set de alegeri de unde nu poti alege nimic, vin altii si continua cu indiferenta, cu risipa si bisnitareala. Si noua, p_limii ne place asa....

    vezi inexorabil, cum un text poate avea mai mult de un inteles?
    8 3
  • Rudolf D.
    Se baga si Macrou in seama. A rezolvat toate celelalte probleme ale Frantei, pentru care l-au ales francezii si acum i-a ramas chestiunea asta deosebit de spinoasa cu masinile autonome. Chiar nu puteam dormi noaptea si ma intrebam mereu de ce presedintele nu face nimic in privinta asta. In rest, deficitul bugetar, datoria publica, somajul, imigrantii, competitivitatea economica, totul a fost rezolvat, totul e ok, lapte si miere, viitor luminos.
    6 4
  • @vianu
    poti alege intre statul mafiot si restul..se vede din satelit..problema e la tine..
    2 4
  • inexorabil
    Dragu’ tatii, păi dacă ai ajuns la concluzia că toţi suntem vinovaţi, de la vlădică până la opincă, atunci de ce tu şi afinii tăi tot defilaţi pe frontul indignării civice cu “penalii” şi “popii” puşi la index? Asta m-a enervat mai devreme: ce drac de legătură este între dorinţa lui Macron şi referendumul eşuat de la noi? Evident că nu sunt atât de idiot (dar “acceptabil” de idiot sunt), încât să pretind că a discuta strict despre maşini exclude categoric orice referire la autorităţi, pe motiv că, vezi Doamne, deviem spre teme politice (Mircea, vă daţi şi voi seama că ar fi absurd). Dar, de acum înainte, te rog să eviţi complet din exprimare (chiar şi aluziv) “penalii” şi “popii”, altfel…mă văd nevoit să aplic realmente “ameninţarea” de mai sus.

    Şi hai să te lămurească tetea, odată pentru totdeauna (cu superioritate, cu trufie, sigur că da, deşi…vei înţelege şi tu că realitatea cam aceasta ar fi): noi, oamenii în general (nu numai “românaşii”), confundăm grav două noţiuni născute distincte: politica şi politicianismul! Organizarea juridică a statului este de natură politică! Adică instituţiile sunt politice din fire (inclusiv Justiţia!!!), pe când partidele sunt grupuri de interese care trebuie să ne conducă! Da, tati, pentru că “votul uninominal” s-ar solda cu…haos şi anarhie. Dar sulele de partid puse în coastele tale te feresc de excese inadmisibile, proprii unui individualism libertin, ferit de orice control (ierarhic sau legal) necesar şi de bună credinţă.

    Să excludem/interzicem prin lege existenţa partidelor, asta ai vrea, nu? Reiau: aşa cum fotbalistul profesionist evoluează alternativ, când la club, când la Naţională, fără să încurce borcanele şi achitându-se de sarcinile specifice fiecăreia dintre cele două apartenenţe ale sale, tot aşa şi politicianul de vocaţie şi meserie (adică nu trebuie să urmeze decât Ştiinţele Politice!) se cuvine a se dedica atât partidului care i-a permis alegerea democratică (aviz traseiştilor!), cât şi atribuţiilor obligatorii care definesc funcţia cu impact public (adică politică) în care a fost învestit. Noi, idealiştii lu’ peşte (obtuzi, de!), îi pretindem însă să joace doar la…Naţională, deşi doar prestaţia şi performanţa de la “club” îl pot recomanda pentru cel mai înalt nivel în stat.

    Iar patima şi tentaţia politicianistă…sunt inevitabile şi nu admit excepţii, dragule! Te-ai gândit vreodată ce-ai face tu sau ce-aş face eu în locul "penalilor" ? Da, da, n-am fura deloc! Cred că ar fi cel mai reuşit banc!! De fapt, am proceda taman aşa cum susţin mulţi din “p_lime” : “Eh, mai scapă mâna omul acolo unde nu trebuie, că nimeni nu s-ar mulţumi cu salariul, oricât de mare faţă de prostime, banul este ochiul dracului, ce naiba, dar important este să-i servească, în vreun fel, ŞI pe alegătorii lui” (am subliniat adverbul “şi”, deoarece cântăreşte greu pentru logica şi etica frazei). Eu m-am tot izbit de şablonul ăsta, dar ştiu că este adevărul pur...şi ar releva o cumplită ipocrizie populară, dacă l-am combate cu vehemenţă moralistă.

    Limpede?
    3 7
  • @inexo, am gresit cu primul offtopic si o sa mai gresesc o data.
    E limpede de ce sustii pe cine sustii, te regasesti in ei. Eu pot spune linistit ca daca as fi in pozitia lor (a guvernantilor) nu as fura. Macar atat. Si asta o dovedesc zi de zi cand pot alege intre calea "usor ilegala" sau cea a fraierilor care stau la coada, platesc taxe, nu dau spaga.
    Poate nu tii minte, s-a mai discutat cand povesteai tu cum ai lasat 100 lei la ITP in scrumiera ca sa nu ai emotii ca trece cazanul. Eu am preferat sa repar cazanul (chiar daca a durat cateva luni ca nu am avut timp) si sa merg la ITP linistit si curat.
    4 1
  • @vianu-cum poti spune ca nu este nimic de viitor, nu sunt planuri. Am inteles ca sunt in proiect vreo 200 de biserici si sunt multe moaste de pupat anul asta. Si ce alte planuri mai sunt necesare cu atatia preafericiti.
    Preafericirea este molipsitoare.
    11 1
  • inexorabil
    Și tu, Alpinus? Nasol moment. Pot să te asigur că există un român peste Ocean care te apreciază mult, ba chiar ți-a dat dreptate ȋn conflictul pe care l-ai avut cu “măscăriciul” de mine, cu “ȋnchipuitul care crede că lumea ȋncepe și se termină cu părerea lui”. Problema este că acel om este realmente credincios, cu frică de Dumnezeu, și ar fi interesant de aflat cum ar reacționa văzând pocinogul hulitor pe care ți l-ai permis aici…Nu știu ce apă din New York te-ar putea spăla de păcat.

    De ce florile mărului nu vă puteți abține, gagiilor? Cel mai stupid argument care se invocă astăzi ȋmpotriva credinței este numărul “prea mare” de biserici, cică “ȋn detrimentul” școlilor și spitalelor. Ȋnsă numai cei isteți ȋnțeleg că nu poate exista școală (pentru suflet) și spital (așijderea) mai folositoare și mai importante decât Biserica, implicit bisericile! Iar eu nu sunt teolog, dar orice teolog vă va confirma adevărul (simplu, dar elocvent) afirmației mele.

    Alpinule, ȋntoarce-te, bre, la cheie și la șaibă, la restaurare auto sau cu ce te mai ocupi matale acolo. Sau rămâi aici, dar axează-te pe site-ul auto (ei, uite că, uneori, vine și rândul meu să reproșez chestia asta). Spiritualitatea pare o ștachetă prea ȋnaltă pentru domnia ta (și afinii tăi), așa cum “Bugatti nu este pentru tine” (adică pentru mine; remember?). Hai pa și nu exploda :P
    3 7
  • Green_Alex,

    Toată stima pentru modul în care alegi să îți rezolvi problemele! Din păcate, sunt atât de puțini oameni care aleg calea dreaptă, încât sunt priviți ca niște anormali! Cei mai mulți se scaldă indiferenți într-o mocirlă confortabilă, fiind convinși că doar așa se poate trăi!
    4 0
  • @Alpine77 , bine ai revenit

    hahahaha, 200 de cotete supradimensionate? cele mai multe accidente si cele mai multe biserici pe cap de locuitor "da pa ioropa". Doar doua din performantele boborului roman. Asta asa, sa ne mentinem pe subiectul auto (ce ne intereseaza pe toti) si pe cel spiritual (ce il intereseaza pe inexorabil)

    PS gata, esti persona non-grata pt inexorabil :)
    4 1
  • inexorabil
    Te ȋnșeli, vienez insinuant. Din partea mea, Alpine, tu și alții plămădiți din același aluat puteți scrie orice, oricând și oricât vă poftește inimioara. Ce treabă am eu cu voi???

    @Alex, ce-aș putea să adaug? Doar aripile de ȋnger ȋți lipsesc – fără miștouri ieftine.

    Așadar, te voi căuta pe listele ecologiștilor, peste doi ani, dacă vei binevoi să-ți dezvălui identitatea până atunci. Oh, ce neșansă – cum o fi să rămâi, neȋncetat, de la primul scâncet până la ultima suflare, curat și uscat, cum nici sfinții nu izbutesc? Te invidiez…

    Nimeni nu-mi poate interzice să las bani ȋn mașina mea proprietate personală, prin urmare, legalmente și practic, am fost jefuit la RAR, ȋn caz că nu ți-ai dat seama. Dar treacă de la mine, tolerantul/avocatul hoților :) Ȋn definitiv, ce ȋnseamnă 100 de lei? Știi câți bani se ȋnvârt ȋn lumea traficului de arme, de droguri și a prostituției, chiar cu ȋnalte complicități de stat? Miliarde de euro anual! Prin prisma cercetătorilor ilicitului, Mafia se definește drept punctul de joncțiune al sistemului politic (inclusiv instituțiile de forță), al Marii Finanțe și al crimei organizate. Iar noi suntem prea diletanți pentru complexitatea acestui fenomen perfect securizat față de ochi indiscreți și tentative investigative, dar ni se pare că știm totul despre Mafie (ȋnchidem ȋnsă grabnic ochii la fotografii accidentale care arată, fără echivoc, luxul exorbitant ȋn care se desfată, nestingheriți, unii ofițeri ai serviciilor secrete, dar și unii procurori “anticorupție” – de la noi și de aiurea – nu, nuu, nuuu putem accepta situația decât ȋn cazul “ciumei roșii”, dar cu maximă obiectivitate și luciditate decretez: inclusiv PSD, fie că vrea, fie că nu vrea, face jocurile multinaționalelor, nicidecum pe ale…rușilor; dacă ar fi fost un partid cu adevărat patriotic, căruia să-i pese de români, ar fi ȋmpiedicat deja până acum jefuirea sistematică a bogățiilor noastre naturale de către aventurierii străini). Ba ȋncă urlăm pe stradă cum că #știm totul. Penibil…

    @LR, cei neatinși de viciul corupției politice, dar atinși – inevitabil, și ei, deh! – de tot ce desacralizează și dezumanizează lumea noastră (inclusiv hipnoza transumanismului), degeaba sunt (auto)considerați “drepți” și “buni”. Ispititorul nevăzut ȋi amăgește cu acest eticism orgastic, cu acest umanism aseptic, dar putred ȋn esență…”Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii”. Staliniștii ȋși propuseseră să extermine burghezia și moșierimea “asupritoare”, iar neostaliniștii pe “corupți” și “imorali” (dacă ar fi sinceri, ar ȋnsemna să se ȋndrepte ȋmpotriva…lor ȋnșiși), dar ținta predilectă și a celor vechi, și a celor noi, rămâne, totuși, Biserica Adevărului.

    PS. Cum adică “boborul român”, vipereanu? Ce-s cu grețurile astea xenofile? Ah, da, tu nu faci parte din “cloaca” mioritică, din moment ce ai oroare terifiantă să te duci la closetul din fundul curții. Te-ai născut Dincolo. Acum, de pildă, ne transmiți ideile tale mirabile direct din brațele Zeului Occident, care te alintă și te numește ambasadorul său plenipotențiar. Bine, stai o țâră, să-mi dau jos blana de proaspăt coborât din copac și să las deoparte ciomagul primitiv, primit ȋn dar, cu fundă, de la Putin; deci, te ascult umil și fascinat, dragul meu avansat.
    2 9
  • @vianu-individul cu logoree cronica nu ma intereseaza.
    Eu unul nu cred in nici un fel de religie pentru ca sunt prea multe "gauri" in respectivele. Dar am incurajat mereu pe toti cu care am discutat sa creada in ceea ce ii face fericiti sau mai buni ca persoana. Eu nu am nimic impotriva nimanui, dar am ceva impotriva extremelor, iar Romania este o tara in care religia acapareaza prea mult, si material si ca influenta. Este mereu un "motiv" ca populatia sa nu gandeasca. Dar ca si orice opinie, trebuie sa fie educata, nu acceptata din inertie sau prin spalare de creier. Din pacate sunt multi care cred in ceva doar pentru ca s-au nascut intr-un loc in care mentalitatea se imprumuta, nu se cultiva. Sunt si oameni care cred in o anumita religie pentru ca dupa procesul de autoeducare au ajuns la concluzia ca ala e raspunsul. Si am tot respectul si ii incurajez sa mearga pe drumul lor. Asta este ca sa se inteleaga ca nu am nici o problema impotriva oamenilor religiosi. Iar cu masinile si drumurile si planuri marete, o sa avem cand mai luam din stanga ( biserici, coruptie, spagi) si dam in dreapta.
    8 3
  • @Alpine77....si anu' asta fusei (o zi) la Versailles...lasa ca la anu' fac Franta
    4 2
  • inexorabil
    Nici pe mine nu mă interesează mutanți lăuntric care nu ȋmpărtășesc nicio taină cu acest popor creștin, milenar și luptător, chiar dacă aceia s-au născut (simple accidente ale Laboratorului Creației) pe meleagurile unde slujitorii lui Dumnezeu și-au țesut epopeea cu ecou și trecere ȋn viața veșnică.

    Așadar, admirați-vă și idolatrizați-vă unul pe altul, până când se va ajunge ȋntr-acolo, ȋncât – precum se ȋncheie “Ferma Animalelor” – “deja era imposibil să mai spui care era care”.

    End of story.
    3 8
  • inexorabil
    PS. “Ne menținem pe subiectul auto”. Ca să vezi! Nu, mincinoșilor, orice observator neutru poate constata prea lesne, parcurgând topicul de sus până jos, că n-ați făcut altceva decât să aplicați copite ȋndârjite creștinismului.

    Cu toate hibele lui, Mafia se manifestă mult mai convingător decât voi, ca pasionat de mașini.
    2 6
  • mai ai 10 minute si se face ora de adaugat ceva :)

    hai, nu fi suparat, suntem cu totii baieti buni. Cu bune si rele s-ar zice ca exista ceva dialog.
    5 3
  • @vianu-:))
    Lasa-l sa mai faca ceva spume la gura. In spiritul crestin o spun.
    Singurul lucru pe care nu-l inteleg este cum pot unii sa tasteze cu camasa de forta pe ei.;))
    In alta ordine de idei felicitari pentru rabdare...in general.
    7 5
  • inexorabil
    “Americanule” și…ateule “creștin”, parcă ziceai că nu te interesează un grafoman și un habotnic ca mine; respectă-ți autojurământul, adică nu mă băga absolut deloc ȋn seamă, nicicând, ca și cum nici n-aș exista pentru tine (oricum, chiar așa și este). Discutați voi doi și uitați de-a binelea că sunt și eu pe aici. Și eu mă voi comporta identic, cu amendamentul că pe vianu ȋl țin sub strictă și permanentă supraveghere: cum scapă pe țeava gurii “penalii” și “popii”, cum haț! ȋl priponesc. Ȋn rest, cosiți-vă reciproc buruienile, copii ai durerii.
    3 10
  • mircea
    @inexorabil

    Consideră că asta e un avertisment. La următoarea facem o pauza, că ai umplut site-ul de bale în ciuda discuțiilor anterioare. Și mă cam doare capul citind epopeea scenarito-perscecutorie. Încearcă să te relaxezi și sa-ti aduci aminte de ce suntem cu toții pe aici. Multumesc.
    9 1
  • inexorabil
    Înainte de a te plânge, aplică acelaşi avertisment şi celor care nu se pot abţine să nu mă “raşcheteze”. Data trecută ai impus o regulă pe care nu eu am nesocotit-o primul, dacă analizezi cu obiectivitate. Eu nu accept să fiu batjocura nimănui, iar voi vreţi să tac mâlc?! Sau sunteţi pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă? Au cumva unii statut privilegiat pe aici şi de aceea li se permite orice derapaj? Ori ne conformăm cu toţii, fără excepţie, ori practicăm discriminarea şi o recunoaştem! Ori-ori.

    Democraţia (la pachet cu critica) vizează şi acest site, în caz că nu v-aţi edificat până acum.
    3 6
  • off-topic....io nu pricep de ce o iei tot timpul asa personal. Asa cum tu vorbestii de 'mnezei asa imi pot permite sa vorbesc si eu despre (z)ei. Mai ales ca nu cred sa ma fi vazut cu adevarat pornit pe tema asta a religiei.

    in fine...am sa incerc, pe viitor, sa numai fac furtuna intr-un pahar de apa. Pentru ca fix asta e...
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru