Prețurile noului SUV electric Audi e-tron în România: start de la 81.500 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat lista de prețuri pentru noul e-tron. Pe piața din România, primul SUV electric de serie dezvoltat de constructorul din Ingolstadt are un preț de pornire de 81.539 de euro. Camerele video care înlocuiesc oglinzile laterale apar pe lista de dotări și costă 1.750 de euro.

Lista mașinilor electrice prezente oficial pe piața din România s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre noul Audi e-tron, primul SUV electric de serie dezvoltat de constructorul german.

Audi e-tron a fost prezentat oficial în toamna anului trecut, însă listele de pre-comenzi pentru țara noastră au fost deschise în iunie 2018. Cei interesați puteau rezerva una dintre cele 50 de unități disponibile pentru țara noastră pentru suma 1.000 de euro plus TVA.

Noul Audi e-tron este disponibil în România în două versiuni de echipare: Basic și Advanced. Varianta de bază pornește de la 81.539 de euro, în timp ce vârful de gamă poate fi comandat începând cu suma de 82.988 de euro.

Audi e-tron este echipat cu două motoare electrice capabile să ofere un maxim de 408 cai putere și 664 Nm. Aceste resurse vor fi disponibile doar pentru 10 secunde și doar în modul Sport. În modul normal Drive, resursele celor două motoare electrice ajung până la 355 CP și 561 Nm, valori disponibile pentru 60 de secunde. Audi spune că în ciclul WLTP, e-tron are un consum care variază de la 22.5 la 26.2 kWh/100 km, iar cei 95 kWh ai bateriei sunt suficienți pentru a parcurge până la 417 kilometri.

Audi e-tron quattro
Autonomie
(km)
Putere
Cuplu
Nivel de echipare
(Euro/TVA inclus)
Basic Advanced
417 355 CP
561 Nm
81.539 82.988

Versiunea Audi e-tron Basic dispune, printre altele, de următoarele dotări: jante de 19 inch, faruri și semnalizatoare cu LED, oglinzi exterioare acționate electric și încălzite, acționare asistată electric pentru hayon, pachet exterior cu accesorii argintii, suspensii pneumatice, pachetul Audi Pre Sense City cu funcție pentru recunoașterea pietonilor, sistem de climatizare pe două zone, ornamente interioare Graphite Gray, senzori de parcare față spate, Audi Pre Sense Basic, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, cruise control, instrumentar digital de bord și sistem audio MMI cu ecran de 10.1 inch. 

Audi e-tron poate fi echipat și cu camere video în locul oglinzilor tradiționale.

Prețul pentru această dotare opțională este de 1.750 de euro. Farurile Matrix LED costă 1.650 de euro, în timp ce pentru Head-up Display, clienții vor mai scoate din conturi încă 1.580 de euro. Ornamentele interioare din lemn sunt comercializate pentru 625 de euro, iar scaunele sport au un preț de 720 de euro. 

Audi e-tron quattro vs. concurența

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
AUTONOMIE
(WLTP) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Audi e-tron quattro
Basic
355 417 81.539
Jaguar I-Pace
S
400 470 77.945
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (9)

  • Huuhh...m-am mai linistit ,stateam asa cu inima-n dinti si asteptam cu emotie, ca toata lumea de pe-aici dealtfel. Imi era frica sa nu plece de la peste o suta de k ca era panica mare !!! Sa fac ceva pe electrificarea lor ! La noi se discuta zilele astea subiecte de importanta nationala gen Aprozare sau Cufureala din fundu' curtii si astia ...se viseaza in Star Trek !
    19 12
  • hazard
    SUV electric! NO....FUCKING....WAY!
    12 10
  • ACE - Craiova
    Mai frumos, mai ieftin si mai practic este AUDI Q4 e-tron....
    7 4
  • Costel
    @pipo
    audi ii dispus sa te aduca in secolul 21 cu ce is capabili sa puna la dispozitia clientilor ,pretul ii la fel cu un 330i g20 configurat complet
    daca tu ii cantonat in secolul 20 ii problema ta personala,nu ii si a noastra
    10 16
  • Au 20 000 de comenzi deja . Norvegienii au 8000 . Daca vor vinde vreo 50 in Romania sa fie bucurosi. Poate reusesc sa testez una.
    6 2
  • Anonim
    Masinile electrice sunt scumpe nu se pot cumpara de oricine . Sunt unii pe aicia care imediat se uda cum aud de o masina electrica dar in viata reala avem cu totul altceva . O mare propaganda cu electricele astea pornita de un aventurier Elon Musk sprijinit de toti pseudo politicienii din parlamentul UE . Ma uitam cu great la TV la vizitele celor din parlamentul european , comisia europeana la Bucuresti . Toti slugoii nostrii mergeu cu,capu plecat sa prezinte omagiile . Care este diferenta dintre vizitele tatucilor din URSS pe vremuri si cele ale astora de acuma din UE ?
    8 9
  • @Costel : nu stiu ce-ai inteles tu din commentu' meu de mai sus , dar ...asa ii cand "ii" ii peste tot ...
    4 3
  • @Anonim - ai dreptate dar raspunsul ti l-ai dat singur, eliminarea poluarii din marile orase europene si depozitarea bateriilor in zonele europei de est la slugoii nostrii contra unor spagi si a unor mici sponsorizari pentru autotitatile locale. Exemplul este la fabricile de ciment unde se ard tot felul de deseuri aduse si de prin Europa!
    3 0
  • Claudiu
    Fraților,
    vă e hack-uit site-ul, aveți link-urile suprascrise.
    Afișați reclamă nedorită. V-am dat email pe 21.02.2019.
    Treceți și voi pe HTTPS ca să nu se mai întâmple dintr-astea.
    Și probabil un PHP 7.2
    Spor!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru