Prima "autostradă nemțească" din România va fi inaugurată înainte de termen

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, noul drum expres din beton către podul Giurgiu - Ruse, supranumit și prima "autostradă nemțească" de la noi din țară, va fi deschis circulației în jurul datei de 20 decembrie. Înaintea termenului contractual.

Toți șoferii care au părăsit țara prin vama Giurgiu - Ruse știu că drumul până la intrarea în punctul de trecere al frontierei este o adevărată provocare. În 2019 a fost semnat contractul pentru un drum de legătură, lung de 5.72 kilometri, care ocolește orașul Giurgiu și ajunge direct în vama cu Bulgaria.

Contractul în valoare de 107 milioane de lei are termenul contractual în al doilea trimestru din 2022. Dar, din câte se pare, drumul către podul Giurgiu - Ruse va fi gata mai devreme și ar putea fi dat în folosință în jurul datei de 20 decembrie.

Potrivit lui Irinei Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a făcut o vizită pe șantier "înainte de darea în trafic", lucrările sunt pe ultima sută de metri.

Drumul, cu profil 2x2 cu parapet median, este supranumit "prima "autostradă nemțească" din România" datorită sistemului rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.

"Sperăm că acest proiect ne va dovedi că porțiunea de beton București - Fundulea de pe A2 a fost doar un "accident nefericit" și că soselele din beton pot fi o soluție pentru drumurile din România," susținea Asociația Pro Infrastructură în luna mai.

via HotNews

Comentarii (5)

  • Se vede cu ochiul liber ca drula a fost zburat de la butoanele ministerului
    6 7
  • Ai dreptate, se vede c-a plecat:
    https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-25241369-noi-amanari-pentru-autostrada-moldovei-a7-acuza-fostul-ministru-catalin-drula-sanse-inexistente-sectoarele-mai-fie-licitate-anul-acesta.htm

    În plus, toate estimările lui s-au/se confirmă: A10 Alba -Aiud, A3 Aeroport - Tg. Mureș + drum de legătură, expres vama Giurgiu, pasaj Mogoșoaia - centură, variantă Mihăilești.
    8 1
  • Șoseaua pare mai mult in valuri decât “nemțescă”, dar poate este iluzie optică… când o să treacă mașinile electrice cu bateriile lor grele se va aplatiza :)
    14 1
  • @20:28... poți spune tu ca fizic mai e la minister?... oricum fanii drula sunt oameni fără Dumnezeu
    7 10
  • @21:13... “așa era in proiect”...
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru