Prima imagine cu noul Renault Megane RS: sportiva va avea peste 300 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 08.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spatele noului Renault Megane RS a fost dezvăluit pe internet înainte de lansarea oficială. Modelul sportiv va avea peste 300 de cai putere, tracțiune față și direcție pe toate cele 4 roți.

La sfârșitul lunii martie, Renault a confirmat prin intermediul unui teaser că va lansa o nouă generație pentru Megane RS în cursul anului 2017, existând șanse ca evenimentul să aibă loc cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al statului Monaco de la sfârșitul lunii mai.

Înainte de lansare, pe internet a apărut o fotografie neclară cu spatele noului Megane RS, care a fost realizată cel mai probabil în cadrul unui eveniment privat în Franța. Imaginea scoate în evidență forma trapezoidală a sistemului de evacuare încorporat în dufuzorul spate, dar și designul spoilerului. Utilizarea noii platforme pe care este dezvoltat și Megane va face ca noul Megane RS să aibă 5 uși în loc de 3.

De asemenea, potrivit unor informații neoficiale, acesta va fi cel mai puternic Megane RS produs până acum, întrucât va beneficia de un motor turbo de 2.0 litri care va genera peste 300 de cai putere, cu peste 25 de cai putere mai mult decât Megane RS 275 Trophy R. Unitatea de propulsie va fi cuplată la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, însă este posibil că oferta să includă și o cutie de viteze automată EDC cu dublu-ambreiaj și 6 trepte.

Noua generație va avea tracțiune față, însă va fi echipată cu direcție pe toate cele 4 roți pentru a oferi mai multă agilitate la viteze mari. Noul Megane RS va avea rivali precum Ford Focus RS, Honda Civic Type R și Volkswagen Golf R și ar putea încerca să doboare recordul de 7 minute și 43.8 secunde pentru mașini cu tracțiune fata stabilit recent pe circuitul de la Nurburgring de Civic Type R.

Via Motor Authority

Comentarii (2)

  • cutie manuala cu 3 trepte? :D
    6 2
  • 3 trepte:
    -in fata
    -punctul mort
    -in spate
    :-DDD

    Poate e secential manuala :-P
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru