Primăria Sibiu a achiziționat 40 de autobuze noi ecologice

de Alexandru Monenciu
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Sibiu a cumpărat 40 de autobuze noi ecologice. Primul dintre acestea este deja testat.

Transportul public din Sibiu va deveni mai prietenos cu mediul înconjurător. Primăria a anunțat că au fost achiziționate 40 de autobuze noi, ecologice. Primul dintre ele a ajuns la autobaza Tursib (compania de transport public local) pentru a fi testat.

"Cele 40 de autobuze ecologice, recent achiziționate, pornesc treptat spre destinația "Sibiu, România!" Primul este deja aici și se află în teste, la autobaza Tursib," a anunțat Primăria.

Este vorba despre autobuze alimentate cu gaz natural comprimat, dotate cu motor Mercedes-Benz. Acestea au monitoare LED la bord, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sistem de climatizare și sistem auxiliar de încălzire. De asemenea, pasagerii vor găsi prize pentru încărcare telefoanelor la fiecare rând de scaune. Mai mult, autobuzele au și WiFi.

Pe lângă cele 40 de autobuze ecologice, va fi creată o aplicație mobilă și un sistem de informare a călătorilor în stații. De asemenea, primăria promite un sistem de e-ticketing modern și unul de management al flotei pe trasee.

via Economica.net

Comentarii (17)

  • Edikkk
    Autobuze pe gaz metan. Mai puţin poluante decât cele diesel, clar

    dar tot poluante 100%

    E un început şi ăsta, dar dat fiind că mai avem vreo 10 ani, în care lumea, globul să evite intrarea în catastrofă, mi se pare o măsură greşită clar

    aveam pretenţii de la Sibiu, dar se pare că este ca la pomul lăudat
    4 33
  • Edikkk
    Ca şi pomul Klauss
    anul ăsta
    8 25
  • curentatu
    Da Edică, și acu 20-30-40 ani ziceau niște amețiți că lumea mai are maxim 500 de zile până o ia pe pustii.
    Ce-i drept unii wokiști au luat-o deja deci stay strong și nu ieși din pivniță.
    29 6
  • Edikkk
    Meai curentatu

    Eu nu cred în teorii ale conspiraţiilor. Afirmaţia mea este susținută de informaţii studii.

    Nici măcar nu ai înţeles, poate nici citit bine, ce am scris.
    4 24
  • Mașinile pe gaz emit într-adevăr mai puțin CO2/km, dar eco-problema-i falsă fiindcă nu-i vreun poluant gazul ăsta și nici măcar cu efect ”de seră” la concentrația planetară actuală (+/- 420 ppm.)
    Să te văd însă, Edikk, când o scădea CO2 spre 250 ppm și nici alge n-o să-ți mai crească-n piscină. :-)

    Află oricum că Terra n-a crăpat nici pe când avea de 10 ori mai mult codoi în aer - și nici măcar calote polare, dar vegetație luxuriantă.
    Iar studiul activității solare demonstrează oricum că ne îndreptăm spre o mini-glaciațiune.
    În plus, explozia atent planificată (și) a prețului gazelor va complica totul f. curând - inclusiv agricultura, afectând nu doar producția de îngrășăminte (azotați, fosfați etc.)

    P.S. Cu dedicație pentru e-Greta: :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ojcu2lxZxrc
    23 6
  • Edikkk
    @Kiro

    Gazul metan este un gaz mai periculos decât CO2, pentru că are un efect de seră mai mare.

    Iar video care l-ai pus, arată-l nepoţilor tăi şi explică le lor video.
    3 20
  • Dreptate
    40 de autobuze ecologice !?
    Cum sa spui ecologice, daca consuma CO2. Nu va e rușine deloc, nici măcar sfială. Cu ce fonduri sau facut aceste contracte. Cât ati câștigat edili Sibieni, că urmare a acestor contracte. De ce nu ați contractat autobuze electrice, mai puține, dar într-adevăr ecologice. Daca v-ar fi păsat de ecologie, de mediu și de aerul pe care-l respiram, nu ați fi contractat asemenea " ecologice". Dar cu siguranță ați avut de câștigat.
    3 19
  • Nu puteam spune mai bine… încălzirea globală și efectele catastrofale trebuia sa fie deja apărute cam de 5 ani. Am avut numeroase discuții pe tema asta la începutul anilor 2000. Tot așa arătau studiile (celor care încă trăiesc de pe chestia asta), ca in 15 ani ne ia naiba. Cu tot respectul doar prostia a crescut de atunci (exponențial)!!!
    14 4
  • @Dutz: Postări ca a ta (și nu numai) aduc o cuantă de optimism în marasmul kafkian declanșat nu demult, deși - sper să mă-nșel - vorba hâtrului Mark Twain pare să prevaleze (”E mult mai ușor să minți pe cineva decât să-l convingi c-a fost mințit.”)

    Back ontopic, CNG-ul = gazul natural comprimat (și oarecum GPL-ul) sunt soluții cu impact eco-pozitiv, fie și doar datorită emisiilor reduse de NOx sau pulberi fine -- adevărați poluanți ăștia.
    ...Ce ne facem însă cu spirala prețului lor, prin nimic justificată în afară de taxe aberante (tot verzi și ele :-)) urmărind o iluzorie ”decarbonizare”??
    Și cu urmări direct resimțite-n stomac (exemplu aleatoriu din surse directe= fermieri: în fostul rai al enegiei ieftine adică-n State, propanul a sărit brusc de la 0.98 $ galonul la +3 $.)

    Mă opresc totuși, că-i consum inutil de energie (poate și la propriu-n curând, când o să ne fie oprite laptopurile că ne-am depășit emisiile :-)).
    20 4
  • Seriff
    Ce bun e clipul ala cu Greta, m-a uns pe suflet, frumos rau, legat de Edikk, nu stiu la ce va mai bateti capul cu troll-ul propagandist.
    Manute rosii si ignore, oricum parerea lui e la fel de utila precum o masina electrica pe autostrada la 140.
    12 5
  • Ba baiatule, Edikk...nici nu m ai citesc ce postezi..ai devenit obositor..cand toata lumea iti da manute rosii, du te la somn...tu nu vezi ca esti degeaba? Apreciez incapatanarea ta de catar care se da cu capu' n gard dar in puii mei cautati alt job. Emigreaza pe Venus sa vezi si tu prima oara niste ...munti. Las o n pana mea...vreau sa citesc si eu stiri despre masini, pe buda, si ma ph.. ti tu la melodie cand mi e lumea mai draga. Du te...
    14 5
  • Seriff
    @Sorin:)))) Genial
    6 5
  • @00.28... cum adică consuma co2???!!!... in alta ordine de idei... clar sunt ecologice dacă au ecrane lcd și wifi
    11 4
  • Autobuzele electrice sunt o mare păcăleala cel puțin cât timp vor exista troleibuzele... nu mai zic cât de poluante sunt când inevitabil vor lua foc
    13 7
  • Catalin
    Am dat pe spate: întâi cumpăr și abia apoi testez?? La Sibiu? În orașul civilizat unde administrația nu este corupta ca în bukale? Sa vb tanti Astrid cu Nicușor sa le pună și Tursibul pe google maps
    6 3
  • @14:29... sa testezi ce?!... au cumpărat Mercedes benz pana la urma... ce ai putea testa la ele?
    3 4
  • Cea mai curata si eficienta modalitate de transport urban dupa tramvai si troleibuz.
    Ar mai fi mers si o hibridizare ca sa recupereze cate ceva din franari ca in traficul urban se franeaza la greu.
    Si ar mai fi mers si incalzire pe pompe de caldura dar probabil nu prea ar fi meritat la niste motoare termice.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru