Primarul Capitalei anunță achiziția a 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid: primul autobuz va fi livrat în mai 2020

de Paul Cosma
Luni, 12.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat achiziția a 130 de autobuze hibride Mercedes-Benz în urma unui contract de circa 40 de milioane de euro. Primul autobuz hibrid va ajunge în București în luna mai 2020, iar livrările vor continua până în ianuarie 2021.

Mercedes-Benz a câștigat o licitație de circa 195 de milioane de lei (40 milioane euro) pentru furnizarea de 130 de autobuze Citaro Hybrid către Primăria Capitalei.

“Mai avem în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice – care se află, în acest moment, în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile”, a scris primarul Firea pe Facebook.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de 8 luni, după cum urmează: primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăţi vor fi recepţionate în ianuarie 2021.

Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.

Via e-nergia.ro

Comentarii (9)

  • Foarte frumos.
    Cumparam autobuze de 300k euro bucata de la nemti in timp ce industria noastra e pe butuci.
    Roman Crosstown la 120k euro nu a fost bun.
    13 0
  • Judecatorul
    Bravo Doamnei Primar al Capitalei D-na Gabriela Firea dar ce asa tarziu abia peste 9 luni in mai urmator 2020 vin mercedes-urile benz Citaro autobuze hibrid putea macar la inceput de ianuarie 2020 sa le aduca mai devreme de mai :(
    5 6
  • Livrarea cel târziu în mai a fost probabil a doua cea mai importantă negociere, bineînțeles după șpaga de rigoare. Păi nu trebuie să apară Fifi exact înainte de alegerile din iunie călare pe un autobuz ”turcoaz optimist”? Și să se laude pompos că dacă a semnat 2 contracte pentru autobuze gata, a rezolvat problema traficului din București?
    Celelalte rămân precum le știm: parcări noi ioc, liniile de tramvai ca după bombardament, piste doar alea refăcute de pe Kiseleff, iar străpungeri și pasaje la Sf. Așteaptă, mai inaugurează 10% la Crângași și mai promite alte 2, în timp ce la Grigorescu cântă greierii pe podul terminat dar care așteaptă începerea lucrărilor din jur (ridicarea liniilor de înaltă tensiune). Bonus anul ăsta nu au fost refăcute nici marcajele prin oraș, lucru ce generează haos suplimentar, doar Opărescu reușise asta.
    Ar trebui realeasă Fifi Catastrofă, nu?
    3 1
  • mircea badea
    ce inseamna ca sunt hibride?!!
    1 0
  • Acum dupa cate mure a luat Fifi pentru autobusele lui Erdogan, cred ca acum lua Mercedes si daca era 1 mil de eur/buc.

    Cum a ajuns aia primar in Bucuresti? Totusi, CUM? La fel si Oprescu, CUM CUM CUUUUM???
    3 1
  • Calitatea alesilor (dar si a numitilor) publici din romania este cea pe care o stim cu totii. Cand a luat autobuze ieftine turcesti a meritat valurile de m..., ca diesel putea sa ia si de la Arad, dar acum ca a luat hibride din fonduri europene mi se pare de apreciat. Da, se sincronizeaza cu campania stiu, dar bun si macar asa. Si atentie la stampila data viitoare.

    @Judecatorul dureaza mult pentru ca este coada la baterii. La multe masini hibride cam tot asa este timpul de asteptare.
    4 0
  • ”Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu”, banii Bucureștiului sunt tocați pe pilele de partid de la companiile ilegale, pe festivaluri și pomeni organizate cu firmele de casă ale partidului și pe gaura neagră falimentară numită Radet.
    Banii europeni sunt greu de accesat pentru potlogarii de la putere, de-aia vântură doar bani de la bugetul pentru care se-mprumută de zor Orlando. Și pe care-l spoliază afaceriștii de partid.
    4 1
  • Sifoneaza ceva parale si Firea...
    0 1
  • mircea badea
    daca era videanu sau alt basist ar fi cumparat tractoare cu remorca sh in cel mai bun caz.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru