Primele detalii despre modelul electric Mazda din 2019: va fi un rival pentru Renault Zoe și ar putea avea range extender

de Daniel Popescu
Marti, 21.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a dezvăluit că modelul electric pe care îl va lansa în 2019 va fi unul de segment mic, astfel că va rivaliza cu Renault Zoe. În plus, este posibil să beneficieze și de un motor rotativ pentru extinderea autonomiei.

Mazda a confirmat la sfârșitul anului trecut că va lansa în 2019 primul său model electric, însă la vremea respectivă nu a oferit niciun fel de informații despre acesta.

Pe măsură ce ne apropiem însă de lansare, constructorul japonez începe să ofere o serie de date atractive, iar primele dintre ele vizează segmentul in care va fi dezvoltat. Astfel, modelul va fi unul de dimensiuni mici, urmând cel mai probabil să lupte cu Renault Zoe, potrivit declarațiilor făcute de Matsuhiro Tanaka. Filosofia de design va fi însă una diferită de cea întâlnită în actuala gamă de modele nipone.

"O mașină complet electrică este una dintre posibilitățile pe care le examinăm. O mașină mică este cea mai bună soluție pentru o electrică, pentru că mașinile mai mari devin grele din cauza bateriilor mai mari, iar asta nu are sens pentru Mazda. Va avea un design nou, pentru că tehnologia este diferită. De exemplu, vor exista materiale mai ușoare", afirmă el.

Urmareste Automarket
Publicația Auto Express susține că modelul electric ar putea beneficia inclusiv de un motor termic cu rol de range extender, așa cum are, de exemplu, și BMW i3.
De altfel, Mazda 2 (foto) a beneficiat în stadiu de prototip de o astfel de tehnologie în 2013, însă oficialii japonezi evită să confirme dacă aceasta face parte și din planurile pentru noul model electric.

"A existat așa ceva, dar nu pot intra în detalii. Performanțele și economia sunt posibile cu motorul rotativ. Este foarte stabil și silențios la rotații standard, așa că există ceva potențial", a adăugat Tanaka.

Potrivit planurilor anunțate anterior, Mazda va lansa în 2021 și modele plug-in hybrid, mai ales ca Mâzda 3 este disponibil cu această tehnologie pe piața japoneză.

Via Auto Express

Comentarii (8)

  • Adevarul
    Mazda nu sunt in stare sa faca singuri un model electric. Ceea ce omite sa spuna AM este ca Mazda a facut un parteneriat cu Toyota pentru zona de electrice inca de anul trecut si se pare ca se vor baza pe tehnologia lor. E de notorietate in industria auto...
    3 2
  • @Adevarul...corect. Toyota ofera tehnologia hibrida si a celulelor pe hidrogen, Mazda tehnologia skyactive si dieselarurile. Ar putea insemna ca electricul va avea firesc si versiune cu range extender. Posibil mergand pe aceeasi logica ca si Toyota sa anunte un model asemanator.

    si totusi....contrar unor "experti" locali motorul rotativ nu se lasa pensionat...hmm...e ceva de nu se mai poate, frate!
    7 3
  • Poate că motorul Wankel va avea cel mai mare succes ca range extender. Oricum e mult mai ușor și mai silențios decât un m.a.s. clasic. Cu mult timp în urmă, am văzut astfel de motoare pe motodeltaplane.
    0 0
  • @LR, motorul ala cu piston rotativ este fix apa de ploaie. Nu te poti baza pe el.Nu-i de loc silentios, si are o gramada de probleme.Cine l-a inventat a vrut sa-l puna pe masinile de tuns iarba. Europenii au renuntat la el de foarte mult timp.

    https://www.quora.com/Why-didnt-the-rotary-engine-replace-the-piston-engine

    Citeste ce scrie acolo, si poate ai sa intelegi despre ce vorbesc.
    3 6
  • Kotegaeshi, mulțumesc pentru link, dar uite ce mai zice acolo:

    "This points to using the engine at sustained higher revolutions in applications such as an electric generator. In vehicles this leads to series-hybrid applications of the engine."

    "Running the engine at a constant speed and load eliminates poor fuel consumption." (în regim de generator, turația și sarcina nu variază atât de abrupt ca în cazul cuplajului la cutia de viteze - roți)

    "This problem looks to be overcome by implementing direct fuel injection into the combustion chamber." (referitor la emisii).

    Oricum, Mazda a perfecționat încontinuu acest motor. Nu o fi motorul perfect, dar e o idee foarte frumoasă și îi înțeleg pe cei de la Mazda de ce nu renunță așa ușor la ea. Iar tehnologia materialelor evoluează și ea.

    Îmi amintesc că inginerii de la Fiat au conceput mai demult un sistem de injecție directă cu rampă comună. Totul era frumos, dar prototipul era înaintea acelor vremuri și nu s-a putut construi acel sistem în serie mare. Așa că au vândut patentul și mai târziu alt producător auto a introdus pentru prima dată faimosul common rail în fabricația de serie.
    4 0
  • Cred că Bosch au fost primii producători de sisteme common rail.
    1 0
  • Zoe va fi la a treia generatie, asa ca cam greu sa-i fie rival.
    0 2
  • daca va avea un ret atractiv fara ca acest pret sa fie mascat de pretul aditonal platit pt inchirierea bateriei ca la zoe,cu siguranta va fi atractiv...da cind drac a fost mazda ieftina,ca eu nu-mi aduc aminte?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru