Primele imagini ale noii generații Suzuki Swift aprind competiția în segmentul mic

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki va reveni cu un model complet nou în segmentul subcompact, la finalul acestui an. Japonezii vor lansa noua generație a modelului Swift.

Unul dintre cele mai longevive modele din segmentul subcompact, Suzuki Swift se pregătește să facă loc unei noi generații. Revizuit în urmă cu numai doi ani, Swift se va schimba radical odată cu introducerea unui nou model, la finalul acestui an. Debutul va avea loc mai întâi pe piața din Japonia, urmând ca modelul de clasă mică să ajungă și în Europa.

O serie de imagini scăpate pe internet trădează deja designul modelului nipon. Acesta păstrează câteva linii ale modelului actual, mai ales la nivelul profilului, deși linia acoperișului pare ușor plonjată în partea posterioară. Aspectul frontal se va schimba și el și va include blocuri optice ușor colțuroase, inspirate de conceptul iK-2. Grila și prizele de aer de la nivelul spoilerului vor crește și ele în dimensiuni.

Profilul va include două portiere pe fiecare parte, iar mânerele ușilor spate vor fi ascunse în ultimul rând de montanți. Partea posterioară va include un set de stopuri cu LED, ceva mai rotunde și nu atât de ascuțite ca în cazul modelului actual.

În cazul versiunii sportive, nu vor lipsi nici evacuările duble.

Urmareste Automarket
Sub capotă vorbim despre adoptarea trendului de downsizing. Nici Suzuki nu mai poate fugi de această tendință. Prin urmare, niponii vor instala un motor turbo pe benzină, de un litru, a cărui putere rămâne, momentan, necunoscută. Versiunea Swift Sport va beneficia de un motor ceva mai mare, de 1.4 litri, de asemenea turbo.
Acesta ar urma să ofere aproximativ 150 de cai putere

via carscoops

Comentarii (6)

  • "Versiunea Swift Sport va beneficia de un motor ceva mai mare, de 1.4 litri, de asemenea turbo."

    Cum motor ceva mai mare cand pe actualul este de 1.6 ?

    Pacat, aici se incheie era aspiratelor incantatoare. 1.6 de pe swift sport, 2.0 de pe clio rs, motorizarile aspirate de la Honda... RIP era aspiratelor cu multe rpm :(
    Prin 2017 va fi o minune daca mai gasim un motor fara turbo.
    21 0
  • in sfarsit si-au dat seama ca baleno e urata cu spume si atunci au compensat cu viitorul swift, arata genial!
    5 4
  • Baleno si Swift se completeaza: una-i sedan alta hatch, una-i fra pretentii alta-i mai sporty, una-i abia spre lansare in Eu, alta-i la o noua generatie
    1 1
  • Alex Radoi
    Va vand eu Swiftul meu Sport daca plangeti atat dupa aspirate. :)))
    0 0
  • @vianu
    Baleno nu este sedan, este tot hatch, insa cu o clasa peste Swift.
    1 0
  • @Alex Radoi: eu as zice sa-l pastrezi.

    Posesorii de New Vitara S (cel cu motorul acesta 1.4T) se cam plang de consum (mult) mai mare fata de ce scrie in carte.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru