Primele imagini cu SUV-ul electric Ford: versiunea de pre-producție, testată sub camuflaj pe zăpadă înainte de prezentarea din noiembrie

de Daniel Popescu
Vineri, 06.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat câteva imagini și două clipuri video de la o sesiune de teste sub camuflaj cu viitorul SUV electric pe care îl va prezenta în luna noiembrie.

Ford a început campania de promovare a noului SUV electric cu design inspirat de Mustang pe care îl dezvoltă pentru piețele globale.

La exact un an de la publicarea primului teaser, constructorul american a prezentat acum câteva imagini și două clipuri video cu noul model în timpul unor teste desfășurate pe zăpadă la temperaturi de până la -40 de grade Celsius.

Așa cum era de așteptat, modelul de pre-producție este camuflat în mod agresiv, astfel că este dificil de identificat designul pe baza acestor imagini.

Ford nu a prezentat niciun fel de informații tehnice despre noul model, însă menționează că a decis să efectueze teste la astfel de temperaturi pentru a demonstra că mașinile electrice sunt capabile să obțină performanțe și în condiții meteo dificile.

Cu numai câteva zile în urmă, un purtător de cuvânt al Ford a confirmat că noul SUV electric va fi prezentat publicului în cursul lunii noiembrie. Nu este exclus ca prezentarea să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, mai ales că modelul urmează să fie produs doar în Statele Unite și exportat ulterior inclusiv în Europa.

Ford a înregistrat anterior numele Mach-E pentru primul său model electric, însă nu este clar dacă acesta va fi numele comercial al SUV-ului sau doar un nume de cod intern folosit în timpul dezvoltării.

Ford a confirmat anterior că SUV-ul electric va avea o autonomie de 482 de kilometri, fără însă să menționeze dacă aceasta a fost măsurată conform noului standard WLTP, mai realist decât vechiul NEDC.

După lansarea SUV-ului electric, Ford va dezvolta încă un model electric de volum care va fi produs la uzina de la Koln (Germania) pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, ca parte a unui parteneriat între cele două părți.

Acest model va fi disponibil la vânzare începând din 2023, iar apoi va exista posibilitatea ca americanii să dezvolte în paralel încă un model pe plaforma MEB.

De asemenea, Ford a confirmat că pick-up-ul F-150 de pe piața americană va primi la rândul său o versiune electrică

Via Ford

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Putin curios:
    Sa-l prezinte in anul 2019 pentru vanzare abia peste 4 ani (2023)....
    In acei 4 ani se pot schimba MULTE in domeniul electricitatii, mobilitatii, concurentei etc...
    Acei 482 km autonomie - care par acum OK vor fi - probabil - un minimum decent pentru SUV-uri....
    TESLA Model X ofera deja din 2018 autonomie de peste 500 km....
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru