Primele informații despre viitorul Porsche Panamera: versiune hibridă de 650 de cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut primele informații tehnice despre viitoarea generație Porsche Panamera. Noul model va primi și o versiune hibridă, cu un propulsor de 650 de cai putere.

Porsche Panamera este pe cale să intre în cea de-a treia generație. Noul model urmează să fie prezentat oficial la sfârșitul acestui an, însă până atunci, putem dezvălui primele detalii tehnice despre viitorul GT de performanță.

Față de actuala iterație, viitorul Panamera va avea un șasiu mai rigid și un ampatament mai lung, pentru mai mult spațiu în habitaclu. Noul model va fi bazat pe o evoluție a arhitecturii MSB și va primi tehnologii avansate, precum roți spate viratoare și tracțiune integrală variabilă cu sistem de vectorizare a cuplului.

Noua generație Panamera va fi disponibilă cu motoare pur termice V6 și V8, alături de 4 motorizări hibride, toate cu încărcare la priză. În locul actualei versiuni Turbo S E-Hybrid, noua iterație Panamera va aduce versiunea Turbo E-Hybrid, care va avea un motor hibrid de 650 de cai putere. Propulsorul va consta într-un motor V8 bi-turbo, cuplat la un motor electric montat în cutia de viteze a mașinii.

De unul singur, motorul electric va dezvolta 188 de cai putere, cu 54 mai mulți față de generația actuală. Mai mult, propulsorul va fi alimentat de o baterie de 25.9 kWh, lucru care promite o autonomie electrică mai mare cu 70%, până la 85 de kilometri în regim WLTP. Noua baterie va putea trage un curent de 11 kW și cântărește 300 de kilograme, un plus de 22 de kilograme față de actuala versiune hibridă a lui Panamera.

La final, în ceea ce privește performanțele, ne putem aștepta la o repriză de accelerație de la 0 la 100 de km/h în circa 3.1 secunde și la o viteză maximă estimată la 315 km/h. Așa cum spuneam, prezentarea noii generații Porsche Panamera ar urma să aibă loc la finalul acestui an.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru