Primele rezultate EuroNCAP din 2021: noile Polestar 2 și Cupra Formentor primesc 5 stele

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizația independentă EuroNCAP a publicat primele rezultate la testele de siguranță din 2021. Noile Polestar 2 și Cupra Formentor au obținut punctajul maxim, la care speră orice producător de automobile.

Industria auto a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus. Constructorii au fost nevoiți să oprească producția și, cum vânzările au scăzut, să caute modalități de reducere a costurilor.

EuroNCAP este aici pentru a se asigura că siguranța noilor modele nu a fost afectată.

Organizația independentă tocmai a publicat primele rezultate la testele de siguranță din 2021. Pe lista modelelor testate se numără noile Polestar 2 și Cupra Formentor, dar și două mașini derivate din modele testate anterior: Renault Arkana și Lexus UX 300e.

Din acest motiv, rezultatele ultimelor două au fost trecute în lista modelelor testate în 2019.

POLESTAR 2: 5 STELE

Modelul cu zero emisii construit de Volvo sub brandul Polestar a primit un rezultat general de 5 stele și s-a descurcat foarte bine la toate cele patru categorii. De așteptat, având în vedere atenția pe care o acordă Volvo siguranței.

Noul Polestar 2 a obținut 92% pentru siguranța adulților, 89% pentru siguranța copiilor, cu 80% a fost notată siguranța pietonilor, iar 86% au primit sistemele de siguranță.

Polestar 2 este echipat cu o capotă activă și cu frânare autonomă de urgență, de aici punctajul foarte bun obținut la cea de-a treia categorie. 

CUPRA FORMENTOR: 5 STELE

Începând cu 2018, Cupra a devenit un brand de sine stătător. Primul model din noua eră (dezvoltat exclusiv pentru Cupra) a fost prezentat un an mai târziu, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Numele său este Formentor, un SUV compact care a debutat pe piață în septembrie 2020.

Acum a ajuns pe mâna specialiștilor EuroNCAP, de la care a primit punctajul maxim de 5 stele: protecția pentru adulți a fost notată cu 93%, 88% a primit protecția pentru copii, 68% protecția pietonilor și cu 80% au fost notate sistemele de siguranță.

Renault ARKANA: 5 STELE

Arkana este un SUV cu alură de coupe, bazat pe Captur, pe care Renault l-a lansat pentru prima dată în 2019 pe piața din Rusia. Din Septembrie 2020, Renault Arkana este disponibil și pe piața europeană.

Și el a primit 5 stele din partea EuroNCAP și s-a descurcat destul de bine la cele patru categorii: protecția adulților a fost recompensată cu 96%, protecția oferită copiilor a primit 83%, siguranța pietonilor a fost notată cu 75%, iar sistemele de asistență au primit 74%.

LEXUS UX 300e: 5 STELE

Atunci când a fost testat, în 2019, Lexus UX a primit punctajul maxim de 5 stele.

În 2021, EuroNCAP a adăugat și versiunea UX 300e, iar calificativele celor patru categorii rămân aceleași.

Mai exact, 96% sunt trecute în dreptul siguranței oferite adulților, 85% a primit protecția copiilor, cu 82% a fost notată siguranța pietonilor și cu 77% sistemele de siguranță.

via EuroNCAP

Comentarii (7)

  • Poate la urmatoarea runda de testari aflam rezultatele care ne intereseaza cu adevarat.
    10 0
  • Cum ar veni
    Polestar este fabricată în China, de Volvo, care este deținut de chinezi.
    Deci se poate.
    Asta e doar inceputul.
    In anii 50, americanii considerau produsele japoneze de proastă calitate.
    La fel, in anii 70, masinile coreene erau o glumă.
    Mai vorbim peste cinci ani despre calitatea masinilor fabricate în China.
    Intre timp, ai nostri se grăbesc să rupă orice relatii economice cu China.
    Presimt că peste câțiva ani o să ne râdem...
    10 2
  • @Cum ar veni
    remarca ta este foarte buna.

    nio de exemplu, marca 100% chineza, uimeste prin calitatea ridicata a fabricatiei si tehnologiei propuse. nio este doar primul exponent. pregatiti-va sa avem zeci de astfel de marci chineze cu produse absolut dezirabile. oricat comenteaza unii impotriva produselor chineze, pariez ca, cand vine momentul sa puna banul jos, nu vor vrea sa plateasca dublu pe ceva similar doar pe motiv ca este non-chinez. ma refer in principal la masini electrice, ca aici e interesul major. termicele oricum nu mai intereseaza pe nimeni. bine, intre timp, macaneala pe internet e gratis, dar mai vorbim cand vine momentul sa cumparati.
    6 1
  • @ Cum ar veni

    Serios? Vrei un sistem ca în China? Vrei să ajungi sclavul Chinei ca țară? Știi ce face China? Îndatorează țările pe care le ”ajută” și dacă ăia nu pot plăti, chinezii devin proprietari peste ce au ei în țară. De exemplu, dacă China face un mega pod în Sri Lanka, îi face pe ăia datori, iar ăia nu pot plăti (și multe țări ajung să nu poată plăti), China devine apoi stăpână peste podul lor.

    Ca să nu mai spun că Xi Jinping a declarat că vrea să exporte și în alte țări sistemul chinez comunist/socialist.

    Nu priviți doar economic. Economia este doar vehiculul, scopul final este altul și este mult mai sinistru. Și dacă tu, o țară mică, crezi că te poți menține independent după ce Marele Panda te prinde în gheare, te înșeli amarnic.
    3 5
  • @Moldovean
    Cred că discuția era despre calitatea mașinilor, nu despre politică.
    Ca să înțeegi, poți spune că nemții făceau mașini grozave în anii 30 fără a fi suspectat că i-ai simpatiza cumva pe naziști.
    5 1
  • @@ Moldovean

    Omul de mai sus a vorbit de ruperea relațiilor economice cu China care este o decizie politică.
    0 4
  • Noua Dacie si Sandero , 6 stele euro "Salam" si 100 % protectie "pe sistem". Rugina si gazul incluse in pret.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru