Primul Ford electric pe platformă VW va fi prezentat în 2022

de Paul Cosma
Joi, 03.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric dezvoltat de Ford pe platforma Volkswagen va fi prezentat în 2022, potrivit informațiilor apărute în presa britanică. Noul model va fi un SUV mai mic decât actualul Mustang Mach-E, debutul comercial fiind programat în 2023.

La jumătatea lui 2020, Volkswagen și Ford au semnat acordul ce oficializează parteneriatul privind dezvoltarea de mașini electrice, vehicule comerciale și tehnologii autonome.  

Printre proiecte se numără un model electric Ford pe plaftorma MEB de la VW, începând din 2023. VW va folosi arhitectura lui Ford Ranger pentru un pick-up, după anul 2022.  

Potrivit ultimelor informații neoficiale, modelul electric Ford pe platformă VW va fi prezentat în cursul anului viitor, iar debutul comercial este programat pentru 2023. 

Jurnaliștii britanici susțin că viitorul model va fi un SUV compact de dimensiunile lui Ford Puma și că va fi produs la uzina din Koln (Germania).  

Conform înțelegerii cu Volkswagen, Ford va produce anual 600.000 de unități ale noului său model electric pe arhitectura MEB. 

În februarie, Ford a anunțat o transformare radicală privind operațiunile din Europa. Începând din 2030, americanii vor vinde doar mașini electrice pe Bătrânul Continent. 

Via Autocar

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    așa e, c-am văzut și eu un Ford oarecum electric (Kuga phev) cărat pe o platformă VW.
    Crafter parcă-i zicea VW-ului, iar Kuga era cam prăjit.
    15 3
  • Zetec la dozator
    Am vazut acu' ceva ani un Ford Galaxy mk1 care tracta un Vw Sharan.Masini bune Ford-urile astea,dom'le!
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru