Primul SUV Mercedes-Maybach va fi lansat în cursul anului curent: modelul va avea la bază actuala generație GLS

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Maybach va lansa primul SUV din gamă până la finalul acestui an, menționează surse apropiate companiei. Noul model va avea la bază arhitectura lui Mercedes-Benz GLS și va beneficia de un ampatament mai generos, dar și de modificări consistente la interior.

Oficialii Mercedes-Maybach plănuiesc lansarea unui SUV, iar conform unor surse apropiate, prezentarea acestuia va avea loc până la finalul anului curent.

Viitorul SUV dezvoltat de producătorului german va avea la bază structura actualului Mercedes-Benz GLS și va "lupta" împortiva modelelor precum Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan și Range Rover SV Autobiography.

Voci apropiate companiei menționează că noul SUV va prelua o parte dintre elementele de interior cu care deja am făcut cunoștință pe Mercedes-Maybach Clasa S. În același timp, SUV-ul a fost proiectat pentru o oferi performanță, spațiu generos pentru pasagerii din spate și, bineînțeles, confort sporit.

Sursele menționează că SUV-ul va avea un amptament mai generos decât cel oferit în prezent de GLS (3.135 de milimetri), în timp ce designul exterior va fi puternic influențat de liniile conceptului Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (foto). Pentru interior, nemții vor pregăti o arhitectură cu patru sau cinci locuri.

În ceea ce privește motorizarea, Mercedes-Maybach va propune o unitate V8 pe benzină de 4.0 litri cuplată la o cutie automată cu nouă trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

Suspensia pneumatică Air Body Control va fi standard. În același timp, există voci care menționează că nemții ar putea veni și cu o versiune echipată cu motorul V12 de 6.0 litri.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Varianta asta de caroserie asa cum a fost prezentata pe prototip mi se pare dezastruasa pentru Maybach. Sper ca modelul de productie sa fie cat mai departe de prototip si cat mai apropiat de GLS.
    0 0
  • zamaraii
    Ceva nu da bine...ori rotile prea mari ori pasajul de la roti prea inalt. Pare o berlina cu roti de suv.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru