Primul teaser video cu viitorul Mercedes-Benz Vision EQS: conceptul electric va fi prezentat la Frankfurt

de Cornel Șocariciu
Duminica, 08.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va expune noul prototip electric Vision EQS în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Conceptul dezvoltat de nemți va sta la baza unui viitor model de serie menit să fie așezat în fruntea familiei de electrice EQ.

Familia de electrice Mercedes-Benz EQ este pe cale să devină din ce în ce mai mare. Până la finalul anului viitor, oficialii producătorului din Stuttgart își doresc ca această fie alcătuită din cel puțin patru modele.

Alături de SUV-ul EQC și de noul EQV, familia de electrice a constructorului german va include și o navă amiral inspirată de Clasa S.

Acum, producătorul german a publicat un teaser video care anunță debutul conceptului Vision EQS în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Prototipul ar urma să stea la baza viitorului vârf de gamă din cadrul familiei EQ și va miza pe platforma MEA (Modular Electric Architecture), arhitectură gândită special de nemți pentru modelele electrice.

Totodată, viitorul concept Vision EQS "întruchipează flexibilitatea și viziunea produselor Mercedes-Benz și ale brandului EQ".

Conform unor surse apropiate companiei, versiunea de producție bazată pe Vision EQS va miza pe o arhitectură cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Aceleași voci menționează că modelul de serie va avea un acumulator cu capacitatea de 90 kWh, o valoare suficientă pentru o autonomie cuprinsă între 400 și 500 de kilometri.

Viitorul Mercedes-Benz EQS va fi produs la uzina din Sindelfingen. Aceasta este a treia fabrică Mercedes din Germania care a fost pregătită pentru asamblarea modelelor electrice. La uzina din Bremen este produs SUV-ul EQC, în timp ce la fabrica din Rastatt, Mercedes-Benz va asambla EQA, un viitor model de clasă compactă.

Comentarii (4)

  • Florin
    Mercedes Centodieci
    3 3
  • ACE - Craiova
    Imi aduc aminte cu drag ca, acum cca. 15 ani am apucat sa vizitez vechium Muzeu Mercedes Benz - situat in curtea fabricii din zona Unterturkheim - Stuttgart, impreuna cu familia.
    M-a impresionat ca am vazut atunci, de la figurile intemeietorilor brandului (cu busturi expuse), prima lor masina, barca, masini cu care au mers papii, masini de curse, masini care au jucat in filme la Hollywood (Jurassic Park, filme romance) etc....
    Noul Muzeu Mercedes Benz, aflat peste drum, era in constructie si urma sa fie inaugurat cu mare fast - scria pe o placa - in data de.....EXACT ASA A FOST.....
    Pacat ca acest concern URIAS a dat-o in bara cu colaborarile din SUA - in locul asocierii cu CHRYSLER (paguba de peste 4 miliarde USD) trebuia sa se implice MULT MAI PUTERNIC cu TESLA....
    Fabrica Sindelfingen - situata tot in zona Stuttgart este una extrem de bine dotata si este considerata alaturi de cea din Unterturkheim fabrica etalon - aidoma celei Takaoka pentru concernul TOYOYA....
    Mult succes MERCEDES BENZ pe planul electricelor !!!
    10 7
  • Cand s-a asociat Mercedes cu Chrysler si cand a aparut Tesla pe piata ? Chiar are rost sa compari istoria Mercedes cu cea inexistenta a Teslei ?
    9 8
  • Porsche a demonstrat ce poate cu Taycan. E randul Mercedes-ului sa ridice manusa.

    Porsche: cutie cu doua viteze, motoare cu putere diferita si 800V => curent de intensitate foarte mica => incalzire minima a componentelor electrice si motoarelor => racire minima.

    Mercedes: ??? Vedem la salonul de la Frankfurt.

    Sunt curios cand va intra de fapt in productie. Cu cat intarzie trecerea pe electrice cu atat le va fi mai greu sa recupereze niste handicapuri care deja se vad la modelele noi. Valabil pentru absolut toata industria auto germana. Daca isi pierd exporturile pe zona asta sunt intr-o buda totala. Iar pasul urmator vor fi evenimente similare cu cele de la 1932-1933 intr-o forma mult mai periculoasa.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru