Feedback

Probleme noi pentru Grupul Volkswagen? Audi, acuzată că a utilizat 3 aplicaţii software ilegale pe motoarele diesel de 3.0 litri

Publicat Marti, 09.08.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 5
Probleme noi pentru Grupul Volkswagen? Audi, acuzată că a utilizat 3 aplicaţii software ilegale pe motoarele diesel de 3.0 litri - Poza 1
Autorităţile americane au descoperit că motoarele diesel de 3.0 litri produse de Audi conţin 3 aplicaţii software ilegale pentru a opri sistemele de control a emisiilor după 22 de minute, potrivit presei germane.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen este pe punctul a intra într-un nou scandal legat de testele pentru emisii ale motoarelor sale diesel, însă de data aceasta nu este vorba despre implementarea unui software care să detecteze efectuarea unor teste de emisii.

În schimb, brandul premium Audi este acuzat că a folosit 3 aplicaţii software care opresc sistemele de control a emisiilor după 22 de minute de la pornirea motorului, în contextul în care testele de emisii durează de obicei 20 de minute. Motoarele afectate sunt cele diesel de 3.0 litri care echipează modelele Audi Q7, Porsche Cayenne şi Volkswagen Touareg.

Urmareste Automarket
Informaţiile au fost dezvăluite de publicaţia germană Bild, care susţine că acuzaţiile au fost formulate de autorităţile americane şi că managerii Audi vor fi nevoiţi să-şi spună punctul de vedere în faţa agentiiei de mediu în 10 august. Totuşi, până în prezent, oficialii Grupului Volkswagen şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) nu au comentat aceste informaţii.

Vă reamintim că Volkswagen a acceptat să plătească aproximativ 15 miliarde de dolari în Statele Unite pentru a răscumpăra maşinile cu motoare diesel de 2.0 litri afectate de scandalul Dieselgate, însă nu a ajuns încă la un acord pentru cele 85.000 de maşini care folosesc motoare diesel de 3.0 litri.

Via Reuters


Comentarii (5)

 • vw s-a apucat de făcut cârnați
  Marcă ,,premium,, ...
  14 11
 • @vw s-a apucat
  Nu te-ai plictisit? Pe noi singur da.
  6 12
 • Alex: Se poate face un Tiguan 2009 4x4 sa fie 4x2? Raspunde
 • @vw s-a apucat
  Ești deja ,,mai mulți,, ?!...Câte grade ai în pahar ?
  6 2
 • Nu sunt singur. Carnatu de sus ne poate spune cat bea , adica tu.
  0 5
 • @z
  Încurci paharele nene... Stați mulți pe același PC ?
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru