Producția lui Chevrolet Camaro, oprită în 2024. Ar putea fi transformat în model electric

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a anunțat că producția actualei generații Camaro va fi oprită în 2024. Fără un succesor la orizont, reprezentanții companiei anunță că, totuși, povestea acestui model legendar nu se termină aici.

Primul Chevrolet Camaro a fost prezentat în 1966, ca un rival direct pentru Ford Mustang. Încet, a depășit toate așteptările și a devenit unul dintre cele mai populare muscle car-uri din lume.

În prezent se află la a șasea generație, dar oficialii Chevrolet au o veste proastă pentru fanii legendarului Camaro: producția acestuia va fi oprită în 2024. Înainte, însă, americanii vor lansa o ediție specială Collector's Edition.

Mai multe detalii despre aceasta din urmă vom afla în vara acestui an.

De-a lungul actualei generații, Chevrolet Camaro s-a impus printre cele mai rapide mașini din lume. Spre exemplu, versiunea ZL1 1LE, cu al său motor V8 supraalimentat (659 CP), a reușit să devină cel mai rapid Camaro de pe circuitul Nurburgring Nordschleife.

A parcurs cei 20.8 kilometri în 7 minute și 16.04 secunde.

Chiar dacă va fi retras în 2024, "acesta nu este ultimul capitol al numelui Camaro," a anunțat Scott Bell, vicepreședinte Chevrolet. Totuși, marca americană nu se grăbește să anunțe un succesor.

În timp ce rivalul său, Ford Mustang, va păstra motorizările convenționale, Camaro ar putea fi transformat într-un model cu zero emisii.

Prin urmare, ar putea fi dezvoltat pe arhitectura Ultium.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru