Proiecte de infrastructură propuse de noul Guvern: autostrăzile Sibiu - Pitești și Comarnic - Brașov, drumul expres Craiova - Pitești și inelul feroviar pentru București

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 25.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada Comarnic - Brașov, drumul expres Craiova - Pitești și un inel feroviar în jurul Bucureștiului se numără printre proiectele de infrastructură incluse în noul program de guvernare.

Programul de guvernare anunțat de Partidul Național Liberal (PNL) în situația în care va fi votat de Parlament în cursul săptămânii viitoare include o serie de mențiuni importante cu privire la proiectele de infrastructură ale României.

Programul prevede finalizarea unora dintre șantierele aflate în prezent în lucru sau nedeschise încă circulației rutiere, cum ar fi lotul 3 al austostrazii A1 Lugoj - Deva, centura Bacaului, lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda sau o serie de loturi de pe autostrada A3.

Pe de altă parte, programul include și startul unor noi lucrări de infrastrutura majoră, iar aici pe primul loc este autostrada A1 Sibiu - Pitești, solicitată insistent de Dacia pentru a facilita exportul de mașini spre Vestul Europei.

De asemenea, programul prevede și construcția autostrăzii A3 Comarnic - Brașov prin parteneriat public provat (PPP), în cazul obținerii de fonduri de la Banca Mondială, BEI și BERD.

Alte proiecte noi de infrastrutura sunt reprezentate de numeroase drumuri expres: Craiova - Pitești (solicitat insistent de Ford din rațiuni similare cu Dacia), o conexiune între aeroportul Henri Coandă și autostrada A3, dar și Lugoj - Craiova.

Programul prevede și variante ocolitoare pentru București, Vaslui, Giugiu, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Timișoara, Zalău, Mangalia, Slobozia, Sighișoara, Bistrița, Vatra Dornei, Râmnicu Vlacea, Miercurea Ciuc sau Câmpulung Moldovenesc.

Nu în ultimul rând, programul prevede și analiza unui inel feroviar în jurul Bucureștiului, care ar asigura o legătură rapidă între Capitală și localitățile limitrofe și ar reduce astfel semnificativ traficul și timpii de parcurs de pe centură și drumurile naționale.

Via Profit

Comentarii (5)

  • 1. pana la alegeri planul cincinal va fi depasit cu siguranta
    2. ruta ocolitoare pentru Vaslui? Pentru orasul unde pana citesti placuta indicatoare "Bine ati venit in Vaslui" deja o citesti pe cea cu "Drum bun!" ? Ok, am fost rau.
    3. restul proiectelor sunt de bun simt. Le-au luat din tabelul cu "prioritatile populatiei". Sa vedem pe ce pozitie se afla in tabelul cu "unde dam banii si cui pentru castigarea alegerilor"
    5 3
  • Sosea ocolitoare la Slobozia?? Pai are, deja!
    5 0
  • bla bla bla
    bla bla bla
    5 0
  • cornel balan
    Parca este o lege privind autostrada Iasi - Tg. Mures. Nici astia nu vor face nimic pentru dezvoltarea acestor zone. Bine ca oamenii de aici sint fraieri si voteaza.
    5 1
  • Adrian
    Aoleu, acelasi bullshit gretos pe care il aud de fiecare data. Iar voi v-ati topit toti si v-ati udat la gandul ca astia vor duce proiectele la final. Pai data trecuta de ce nu le-au facut? Ia uite la ei cate proiecte marete, cate idei fantastice, si toti prostii cad cu rotile in sus. Lasa ca acum am invins si acum e momentul nostru. Bleah !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru