Protest de amploare la Salonul Auto de la Frankfurt: "Interziceți vânzările de SUV-uri!"

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 15.000 de persoane au protestat sâmbătă în apropierea Salonul Auto de la Frankfurt și au solicitat inclusiv interzicerea vânzărilor de SUV-uri, considerate responsabile pentru schimbările de climă.

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt se desfășoară sub spectrul a numeroase proteste organizate de asociațiile Greenpeace și Friends of the Earth, care acuză industria auto că are un rol semnificativ în schimbările de climă.

Peste 15.000 de persoane au protestat sâmbătă la un marș organizat în apropierea Salonului Auto de la Frankfurt, prin care au vrut să scoată în evidență că dioxidul de carbon emis de mașini afectează clima.

"Mesajul nostru pentru constructorii auto este: Opriți vânzările de SUV-uri pentru că omoară clima", a declarat Juergen Resch, directorul executiv al organizației de mediu Deutsche Umwelthilfe.

"Industria auto face bani prin distrugerea mediului. Suntem în mijlocul unei crize a climei", afirmă și reprezentanții Grenpeace prezenți la protest.

Constructorii auto mizează puternic pe dezvoltarea de SUV-uri ca urmare a faptului că acestea au ajuns la o cotă de piață care se apropie de 40% în Europa.

Protestele din acest an au fost generate și de o serie de valuri de caniculă, de secarea râului Rin și de furtunile puternice care au afectat Germania în vara recent încheiată.

Protestele vin în ciuda faptului a industria auto generează 5% din produsul intern brut al Germaniei și asigură circa 820.000 de locuri de muncă.

Protestul de sâmbătă a fost unul pașnic, în ciuda unor amenințări din partea organizației Rocks in the Gearbox care a vandalizat sfârșitul lunii august 40 de mașini premium ale mărcilor Jaguar, Land Rover și Aston Martin din parcarea unui dealer de la periferia orașului Frankfurt, ca avertisment pentru organizarea salonului auto.

Între timp, constructorii germani propun ca Salonul Auto de la Frankfurt să promoveze tehnologiile în detrimentul mașinilor și să aibă loc și în alte orașe ale țării, după o ediție considerată "o umbră tristă" comparativ cu edițiile precedente.

Via Automotive News

Comentarii (17)

  • Edikkk
    1. Nu SUV-urile omoară clima, ci cele termice
    Cele electrice nu omoară clima (mai alea în Franţa unde producţia de electricitate pe cărbune este sub 5%, de exemplu)


    2. Salonul auto cu o umbră tristă pentru că este acel curent unde germanii se duc la germani, americanii la americani, francezii la francezi DAR coreenii şi chinezii merg peste tot
    13 14
  • Heheee... cum sa nu iti creasca inima de drag cand vezi tineretul implicat si activ?! :)))

    Dupa ce UE a impus norme de poluare de i-a facut pe producatori seriosi, imbracati la costum si parfumati fin sa faca fals in acte si produse mincinoase, asteptam cu interes niste directive impotriva SUV-urilor. Eventual, niste taxe, ca doar despre asta e vorba. :) Asta e deja "next level". :)) Dupa asta, mai asteptam niste directive impotriva anvelopelor si placutelor de frana. Apoi, poate inca cateva impotriva vopselelor, a plasticului din bord, a stergatoarelor de parbriz, care si alea polueaza cu pulberi de cauciuc, a filamentelor din becuri samd samd samd. Dupa cum vedeti, lista e nesfarsita si nu e deloc greu sa interzici si sa pui betze in roate pana-n panzele albe.

    Asta in timp ce problemele uriase ale Europei sunt lasate sa fie rezolvate probabil de migrantii cei cu enshpe mii de facultati adusi de Merkel cu dragoste si toleranta in casa noastra numita Europa, care trebuie sa fie a tuturor si a nimanui.
    29 7
  • cristim
    Un avion BOEING 747, consuma 1 galon(3.78 litrii) de kerosen pe secunda !!! Deasupra Europei sunt in permanenta cam 40.000 de avioane, de toate tipurile.......asa ca lasati asta ca Suv-urile sunt reponsabile de poluare.
    43 7
  • Anonim
    O minoritate vrea sa se impuna majoritatii adica o discriminare pozitiva . UE este praf si pulbere politicienii din UE sunt la fel de flamanzi ca cei de pe Dambovita . O spalare pe creier atat de agresiva a individului de rand nu am mai intalnit . Sincer Europa se indreapta clar in directia gresita !
    25 5
  • facelift
    HAHAAHAHAHAHAHAHA!!! Organizatia terorista Greenpeace nu mai stie ce sa mai inventeze. Cred ca nu ii mai asculta anumiti politicieni de la Bruxelles si au inceput cu manifestatii ajutati si de niste inocenti netrecuti prin viata.
    Acum pe bune. Hai sa facem un experiment: INTERZICERE TOTALA PENTRU MASINI. ANULAM TRANSPORTURILE.
    Ce credeti ca s-ar putea intampla?? Astept pareri, viziuni.
    22 2
  • zamaraii
    Au protestat, dupa care au plecat acasa frumos, fiecare cu masina personala. Probabil 15% au plecat acasa cu SUV-ul personal!!!
    Este exact ca la noi in tara. Vrem schimbare, dar eu personal sa nu schimb nimic!!!
    25 4
  • https://www.transportenvironment.org/press/luxury-cruise-giant-emits-10-times-more-air-pollution-sox-all-europe%E2%80%99s-cars-%E2%80%93-study
    6 2
  • Bai nene, doar industria auto este responsabila ? Si daca ar fi 90% electrice, tot s-ar gasi motive, aceasta spalare pe creier a ajuns prea departe, incalzirea globala este un fenomen natural, care a mai avut loc in.istoria planetei, principala cauza fiind activitatea solara mai intensa, apoi vulcanii, iar activitatea umana reprezinta cateva procente, ce sa mai spun de impactul industriei auto, aceasta este responsabila de poluarea din marile orase, asta este altceva, dar incalzirea globala ar fi avut loc oricum, adica ghetarii stau acolo inghetati de milioane de ani, si de abia in ultimele decenii au inceput sa se dezghete ? Sa se interzica orice masina, inclusiv electrica, ca nu tot curentul este produsprodus ecologic, sa se interzica avioanele, vapoarele, trenurile, tot curentul produs in afara eolienelor si panourilor solare, atunci vom fi multumiti si linistiti in noul ev mediu.
    23 6
  • Va recomand la toti (in special lui Edikkk - doar daca +18) cea mai buna/placuta metoda de combatere a poluarii:
    Beti o bere de aia la care prietenii stiu de ce...
    De ce? Pentru ca impadureste!

    PS: Si neaparat fara volan dupa...
    17 2
  • @dan_grc: big like! Asa e, tampirea socialista n-o sa se opreasca atata timp cat fiecare dintre noi nu reactionam si ne opunem categoric.

    Daca asistam neimplicati la ce se intampla, nu se vor opri pana cand nu ne vor transforma radical stilul de viata dupa bunul lor plac, din tot felul de temeri inventate. Conform agendei ideologice pe care o folosesc in loc de creier, bine-nteles.
    12 4
  • Edikkk
    Întrun viitor, toate avioanele vor fi electrice pe pilă de hidrogen.
    3 14
  • Mare e gradina...
    7 4
  • O sa vad pe National Geographic la Dezastre in aer cum a fost ras un oras intreg cand o sa bubuie un avion pe aeroport plin cu hidrogen
    11 2
  • Pilă de hidrogen? Domnilor, nu se mai termină cu PCR? Tot pe pile? :)
    4 0
  • inexorabil
    Aproape toate reacțiile de aici mi se par argumentate și de bun simț, apreciindu-le, în consecință, cu frunzulița verde, pardon, butonul verde :) În atare condiții, ce-aș putea să adaug eu?

    Precizez doar că știți prea bine că niciodată n-am luat și nu voi lua apărarea producătorilor avizi de profit (scuze de pleonasm!), dar motivul invocat de Garda de Fier în cămăși/tricouri verzi pentru înfierare publică este absolut stupid, la pachet cu penibilul de situație...

    @PMC are perfectă dreptate: Noua Stângă --- de data asta cu rază de acțiune globală --- de ale cărei planuri mârșave și nocive am avertizat și eu până la saturație, pur și simplu asaltează furibund planeta, bazându-se pe o "armă" pe care și-o închipuie extrem de redutabilă: ideologiile corectitudinii politice...Iar opoziția celor vigilenți și...necompromiși (sau nu totalmente...să recunoaștem, fără sfială, că și pe noi ne "posedă" tehnologismul digital, "implementat" de fratele siamez al socialismului: liberalismul) este, din păcate, doar de natură verbală...Deocamdată. Nu propun, în substrat, metode violente de contracarare...Departe de mine o asemenea intenție. Însă... când vom ieși și noi la demonstrații și încă masive? La mișcări de stradă anti-neostaliniste (împotriva abuzurilor "justiției independente" și a minciunii supreme poreclite "statul de drept" ) m-am încumetat de câteva ori. Aceste atitudini sunt necesare, chit că suntem perfect conștienți că nu se vor solda cu niciun efect social...iar pe plan politic nici atât nu nădăjduim. De rezolvat are Cine să tranșeze tărășenia...Nu stă această menire în puterea noastră...nativă. DAR trebuie să știe și să înțeleagă toată lumea că nu...toată lumea coincide cu masa de manevră (desigur, complet "brainwashed") a Ocultei, alias socialismul internaționalist corporatocratic. A cărui geneză s-a petrecut mai demult...Este cel care a dărâmat Zidul Berlinului. Sau cel care a venit soros, pardon, frumos în rromanika, neavând răbdare (nici nu se răciseră bine cadavrele Ceaușeștilor), dând mâna tovărășește cu capul loviturii de stat din decembrie 1989, recte "românul" Saul Bruckner, cominternist jurat. Atestând faptul că NIMIC nu decurge întâmplător în politica mondială...Niciodată!

    Mă deranjează însă faptul că Noua Stângă tot încearcă să ne prostească pe față, arogându-și principii și valori de Dreapta?! Deși se autodeconspiră printr-un ateism feroce...Iar capitalismul neașezat pe o temelie vizibil creștină nu doar că nu prezintă niciun sens, dar stârnește amuzamentul...Fiindcă s-au mai pomenit câini înhămați, ca să tragă vehicule, dar să mănânce și fân?
    7 2
  • mircea badea
    de suv-uri si de diesel!
    1 7
  • 90% nu-si iau suv pentru ca au nevoie ci pentru ca se poarta, de unde rezulta emisii mari doar de dragul basinilor, normal ar fi sa mergi la mall cu twingo nu cu tuaregul, dar ce te faci cand o basinoasa iti scuipa seminte in cap, iti iei si tu macar un suvulet acolo si uite asa se creeaza o spirala a mofturilor din care poti iesi doar prin decizie legislativa, au si oamenii astia drepatatea lor, tind sa cred ca am fi mult mai linistiti daca am avea masini nu prea mari si cu performante modeste, asa ar fi motive mai putine de umflat tarata in trafic
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru