Puteam fi noi în locul lor: fabrica Mercedes din Ungaria a ajuns la 500.000 de maşini produse în 4 ani

de Daniel Popescu
Luni, 15.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Mercedes din localitatea maghiară Kecskemet a ajuns la o producţie de 500.000 de maşini, după ce în 2008 Daimler a ales Ungaria în detrimentul României pentru o astfel de uzină.

În 2008, Ungaria a câştigat lupta cu România şi Polonia pentru construcţia unei noi fabrici Mercedes, iar aceasta a devenit în numai câţiva ani una dintre cele mai importante uzine ale constructorului german.

Kecskemet este singura uzină din lume în care se produc modelele CLA şi CLA Shooting Brake, pe lângă unitati ale modelului Mercedes Clasa B.

De la inaugurarea oficială din martie 2012, fabrica a produs 500.000 de unităţi cu ajutorul celor peste 4.000 de angajaţi, iar unitatea care marchează o jumătate de milion de maşini este un Mercedes CLA care va ajunge în proprietatea unui maghiar.

Urmareste Automarket
"Împreună cu fabrica din localitatea germană Rastatt, uzina Mercedes-Benz de la Kecskemet are o contribuţie importantă la creşterea pe care o avem în segmentul compact.
La Kecskemet, prin CLA şi CLA Shooting Brake, producem două modele exclusive pentru pieţele lumii"
, spune Markus Schafer, membru în consiliul de management al Mercedes-Benz.

Cu această ocazie, Daimler a anunţat şi o nouă investiţie de 15 milioane de euro în cadrul uzinei într-un concept inovator de logistică prin care componentele maşinilor vor ajunge direct pe linia de producţie.

Via Daimler

Comentarii (8)

  • Sandu al-III-lea
    Exact.Puteam fi in locul lor.Dar la noi lacomia e mare.Si birocratia nu mai zic.Daca le dadeau terenul pe gratis sunt sigur ca ar fi acceptat.Da noi nu...probabil ca le-au cerut si spagi si o tona de dosare pentru aprobari.Imi pare rau,sunt roman da bine ne-au facut.Acum ne uitam peste gard la vecinu...cu un nod in gat si cu un regret mare.
    7 0
  • Nu mai puneti si voi sare pe rana....e dureros sa vezi ca Mercedes era la un pas sa se faca in Romania si din cauza birocratiei si a jegosilor de conducatori a ales alta tara....
    23 2
  • Mitica Blajinul
    Ungurii mai au si o fabrica Audi. Chiar si una Suzuki! Cu ce-s mai speciali ca noi?
    13 6
  • @Mitica Blajinul
    Sunt mai aproape de Germania :))) glumesc. Au sosele...au infrastructura. Proabil si o legislatie mai buna. Ca sa scoata masinile din Romania, le ia prea mult timp.
    16 1
  • au un rahat, la noi trebuiau sa dea spaga!

    ungurii au dat terenul gratis... dar au facut o gramada de locuri de munca!
    17 1
  • Adrian
    In detrimentul Transilvaniei poate , pentruca daca veneau la noi alegeau un loc din Transilvania , unde mai au deja niste furnizori.
    Deci Transilvania a mai ratat inca o sansa sa se distanteze si mai tare de restul tarii .
    3 4
  • La fel a facut si Siemens....cu transformatoarele electrice....
    N-au vrut sa le vanda ruinele de la Electroputere....

    In ceea ce priveste Transilvania, este un asa zis "brand" mult umflat....sunt locatii mult mai bune in alte zone geografice....
    2 0
  • Marius
    Bravo lor, din pacate. Cum ati spus la noi in romanica " fara comentarii".
    Noi sa reusim macar sa tinem Dacia la Pitesti, caci de pleaca cu totul in Maroc ne putem trage singuri clopetele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru