Fabrica Mercedes in Ungaria, NU in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 18.06.2008
Ungaria a castigat batalia cu Romania si Polonia pentru locatia viitoarei fabrici Mercedes.

Esential

800 milioane de euro va fi valoarea investitiei Mercedes din Ungaria.

Daimler a ales locatia pentru noua fabrica Mercedes din Europa de Est. Romania, Polonia si Ungaria au fost cele trei tari care se aflau in carti pentru o investitie de anvergura a producatorului german.

In cele din urma, oficialii Daimler au ales Ungaria pentru locatia viitoarei facilitate de productie. In noua fabrica Mercedes, grupul german va face investitii de 800 de milioane de euro.

Fabrica de la Kecskemet, oras aflat la circa 80 de km de Budapesta, va sustine cresterea productiei la modelele A si B-Klasse si va produce noua generatie de motoare cu 4 cilindri in linie. De asemenea, constructia noii uzine in Ungaria va aduce va crea si 2500 noi locuri de munca.

Vom construi noua fabrica Mercedes in Ungaria pentru a ne indeparta de concurenta noastra si pentru a patrunde serios pe piata est-europeana. In plus, vom investi 600 de milioane de euro in extinderea fabricii Mercedes din Rastatt, unde vom produce noua generatie de modele compacte”, a declarat Dieter Zetsche, CEO Daimler, la anuntarea tarii nominalizate pentru noua fabrica Mercedes.

Fabrica Mercedes din Ungaria va incepe productia in 2012 si va avea o capacitate de 100.000 unitati pe an.

Via | Daimler 

Taguri: Mercedes

Comentarii (38)

  • decizie corecta
    este o decizie corecta. felicitari Ungariei !
    1 0
  • Marius
    Asta e !
    Cum dracu se face ... ca noi romanii picam mereu de "popa prostu" ... sau "mai stam o tura" ca la vechiul joc Piticot. Vai de fundul nostru. Oare cand om fi in stare sa facem si noi un business serios si de prima clasa? Dar nici de nebun nu o sa cumpar masina Mercedes fabricata in Ungaria, dupa cum niciodata nu voi cumpara un Renault facut la turcaletzi sau vreo chinezarie idioata. Servus!
    0 1
  • www.Bikewear.ro
    Simplu
    pt ca nu muncim si ne batem joc de munca altora
    0 0
  • billyX
    asta e ! si atat ... lol
    0 0
  • gogu infologu
    asa ne trebuie
    desteapta-te romane si culca-te la loc
    1 0
  • Infrastructura
    Cred ca un motiv principal pentru care Romania nu a fost aleasa pt noua fabrica Mercedes o reprezinta infrastructura. In timp ce in Ungaria se investeste serios in acest aspect, la noi se schimba bordurile, ca alea-s mai importante.
    Cred ca pe acest criteriu am pierdut noi.
    Asta e...ne place sa fim codasi, si parca sa fim buni ne nemultumeste.
    0 0
  • drakiula
    Clar
    Pentru ca suntem in UE doar cu numele.
    0 0
  • unu prost
    nu neaparat
    nu neaparat este vina romaniei pentru ca au ales alta tara. poate fi si distanta pana la centrul lor. cum se stie, mercedes isi fabrica cablajele electrice in romania, la fabricile draexlmaier. In Ungaria momentan birocratia si stupiditatea de acte este mai mare ca in Romania. Dar probabil a primat locatia care li s-a oferit si localizarea viitoarei fabrici din punct de vedere al infrastructurii existente intraMercedes.
    0 0
  • eram sigur...
    Pai normal sa fabrice in Ungaria cand or fi auzit nemtii ca e vorba de spaga aici cred ca s-au dus invartinduse.Dar astia sunt prostii de ce or fo ales romanica nu stiau de la licitatia Dacia din anii 90 ca s-a cerut spaga si vw,volvo s-au dus de nu s-au mai intors si nu or sa mai vina.Alt caz mai recent este Ford.Am citit un articol aici pe automarket ca au pus un securist imputit fost militian turnator in conducerea ford.
    0 0
  • dormi in pace
    Marius,
    Gandeste inainte sa deschizi gura. Stiu ca e greu sa-ti depasesti conditia de Roman. Uite cum facem: ne interesam putin de industria auto ungureasca, vedem ce masini se fac acolo (comparativ cu turcia) in ce conditii, si cam cat de departe suntem noi, si apoi deschidem cioculetul sa comentam.
    0 0
  • CIPRIAN
    FELICITARI UNGURILOR
    PAI DA CA GUVERNUL MAGHIAR LE DA FACILITATI ....NU LE CERE SPAGA.
    0 0
  • sa ne mandrim cu tara noastra! :P
    pai ce sa caute Mercedes in RO? cand au auzit aia cat se fura la noi si cate legi idioate avem... si in plus Ungaria are autostrazi, deci facilitati la transport.
    cat despre spagi.... se dau si pe la ei,dar poate nu asa mult ca la noi.
    in fine...bv ungurilor si rusine statului roman.
    sa traiti bine!
    0 0
  • trebe autostrazi
    de aceea nu a venit Mercedes in Romania ca nu avem autostrazi...in ungaria ajunge oriunde in 4-5 ore pe autostrada...la noi face 2 zile...ca si drumurile sunt pline de gropi si carute....
    0 0
  • nici nu a asteptam la altceva
    problema e ste simpla cu toate ca avem peronal capabil chiar si in industria auto ,reputatia noastra de hoti ink isi spune cuvantul si referitor la ceea ce a spus cineva mai sus legat de turcia si ungaria frate nu ma fa comparatii de genul ca nu se potrivesc daca chiar vrei sa compari compara ne pe noi cu turcii nu pe unguri , si ink odata dam dovada de un guvern "puternic" care incearca sa ajute economia romaniei pana la draq si inapoi .asta meritam bravo ungurilor rusine noua nu suntem in stare de nimic
    0 0
  • pentru marius
    Nu te mai necaji "dragule". Noi am pierdut trenul civilizatiei, de-aia ne ocolesc toti.... Uita-te la Tv si fa comparatie.. Ai nostri se bat ca tampitii in piata universitatii dupa ce Romania a pierdut meciul cu Olanda, iar francezii, in aceeas situatie, stau liunistiti, civilizati, isi beau berea la masa si comenteaza ca niste oameni normali.... La noi.... ca la nimenea...
    0 0
  • Pentru ca:
    Pentru ca la noi se pun taxe si nu se dezvolta o infrastructura praf.
    Pentru ca la noi se pun interdictii care ascund interesul propriu sau al gastii.
    Pentru ca molicenii si alti mafihoti isi permit sa-si bata joc de noi, iar noi injuram insa ne e lehamite sa votam.
    Si un spirit de gluma (oare?): poate or fi comandat nemtii un studiu asupra snobismului romanesc, rumanesc si rromanesc, in care s-ar pierde clientela mercedes pe motiv de categorisire ca masina indigena...
    0 0
  • lol
    Asta e se mai antanpla la noi anloc sai atraga pe investitori ai sperie cu taxele prea mari
    0 0
  • vasile
    Nu meritam
    Votam aceiasi mafioti ani de ani, nu miscam fundul din fotoliu, nu avem initiativa si ne e frica in fata porti. Atata meritam!
    0 0
  • Daniel
    Revenire
    Dupa ce scrisesem cu ceva timp in urma despre acea "poza spion" a unei Dacii, si atrasesem atentia ca in Ungaria se frabrica si OPEL si SUZUKI si FIAT SEDICI, si ca noi ne laudam ca la noi o sa vina Mercedes si mai nu stiu cine, iata ca Ungaria a cistigat aceasta investitite foarte serioasa! asta pentru ca statul stie sa atraga investitori nu sa-i puna pe fuga! si mai este ceva, la venirea Frodului in Romania, s-a tot incerat sicanarea poate isi iau talpasita de aici sa ramina Renault singur! normal ca Mercedes este o firma mult prea serioasa si pre cunoscuta ca sa intre intr-o lume unde nimic nu este sigur, unde preturile o pot lua razna si atunci nici stabilitatea fortei de munca nu poate fi normala! Apoi cite investitii straine au fost anulate datorita rapacitatii si a neseriozitatii celor ce vindeau terenul, incit bietii investitori nu erau niciodata siguri cit va costa metrul patrat!!! atunci normal ca se orienteaza acolo unde exista stabilitate si seriozitate!
    0 0
  • ma bucur
    va asteptarati la altceva?
    bravo lor...au facut o alegere inspirata....probabil ca tariceanu e strain de treaba asta la fel cum e strain de citroen...o avut el grija sa "ii atraga" pe cei de la benz...
    0 0
  • romania...
    probabil nu a stiut translatoru cum sa traduca "spaga" in germana...
    0 0
  • AndreiRN
    Profesionalism
    Salariile sunt mai ridicate dar sunt mult mai profesionali decat romani.
    Bravo lor.
    0 0
  • teposu
    teapa lu` tariceanu
    Iar si-a bagat Tariceanu coada. BAI FRATILOR LASATI NAIBII "FRATIA" ASTA CU FRANTA CA NE-AM SATURAT DE TEPILE TRASE DE EI.
    0 0
  • ludovic
    politicul e de vina
    nu sau ocupat astia decat de voturi,in timp ce maghiarii sau intrebuintat.
    0 0
  • Gramatica
    "au ales Ungaria pentru locatia viitoarei facilitate de productie." Bravo Robert Gherghe!!! Citeste si tu jegu' pe care il scrii inainte sa il publici. Asta arata respect pentru cititorii tai. ______ si pentru BOSS: Abtine-te sa mai scrii pana cand inveti gramatica e clasa a 2-a de scoala generala. VACA PROASTA!!!
    0 0
  • Ceata pe ochi
    Si in '90 era vorba sa vina nemtii la noi. Au trecut 18 ani si aceleasi mentalitati ii impiedica inca sa vina. Cand vom invata oare ca un scuipat in palma si o mana ferm stransa a insemnat mai mult decat o semnatura (vezi vestul salbatic). Suntem perceputi, inca, ca neseriosi. Este extrem de trist ca cei ce ne reprezinta ne fac de ras. Va trebui sa invatam sa ne alegem liderii. Ei ne reprezinta si, teoretic, ei ar trebui sa ne asigure propasirea. Va trebui sa avem noroc cu niscai personalitati care sa scurteze procesul. In actualul ritm avem mult de asteptat.
    0 0
  • bbbobbbo
    @ kap
    pai la faza cu masina indigena RRomaneasca, sa stii ca ai nimerit-o, daca te uiti bine mai toti tziganii (da, am zis bine, tziganii, ce jignesc pe cineva?) aia cu buirtile mari si kile de aur pe gat (cum ne prezentau jurnalistii francezi ca am fi noi, romanii albi) majoritatea au mercedes-uri - prin urmare aproape chiar este masina indigena
    0 0
  • eeeee
    suntem o tara de prosti astai tot doar ne credem destepti
    0 0
  • eeee
    nam facut nimik si nu vom face nimik si vom alege tot prosti la conducere si ne vom vinde tot pe bani putini si ne vom bate cu pumnu in piept cine suntem noi de fapt niste ratati si ne vom cumpara perii mari si limbi mai multe si HAI ROMANIA la periat si la lins
    0 0
  • dap
    pai bai mercedesulee tuuu daca vrei sa vii la noiii iti vindem noiii ieftin 50 de hectare la cuca macaii cu doar 2000 euro/mp daca vrei utilitati mai pui ceva sa facem cumva sa fie bine si daca nu dai banuuu acuu noi ne razgandim si urcam pretul ca noi cam am avea niste posibili cumparatori deci??? aaaa pleci la unguri nui nimik las ca vin altiii.
    0 0
  • AndreiRN
    Paie pe foc
    Pai majoritatea romanilor capabili au plecat deja din tara si cine a ramas alege in conducere tot persoane ca ei, mai putin capabili.
    Au ramas hoti si politisti si membri de partid sau fii lor si ceva oameni de rand care se tot scarpina in cap si se mira ce se intampla.
    0 0
  • pai normal ca nu vin ..statul nu atrage investitori, nu ofera beneficii, cum ar fi scutire de taxe pe anumite per..si asa mai departe.exemplu;au venit bellhelicopters din state sa se intereseze de IAR ghimbav(fabrica elicoptere si avioane mici) si in acelasi timp si francezii.bell aveau o oferta f buna in care pastrau toti angajatiisi cumparau majoritatea act. francezii... nu. reduceri personal, doar o parte din actiuni...si lista poate continua.IA ghiciti cine a venit. alt exemplu: statul are nevoie de elicoptere pt smurd. in loc sa isi faca vanzare si sa ceara IAR-ului bai fraierilor am nevoie de asa ceva ..ia vedeti puteti face un elicopter de genu, ei comanda din afara.la fel si pt elicoptere de lupta.IAR 330l puma socat este o varianta f moderna cu o teh mai avansata decat apache de la americani si rivalizeaza cu comanche(model mai nou)(cand spun rivalizeaza vb doar de aparatura si nu manevrabilitate, pt ca sunt elicop de gabarite diferite).iara ei nu cumpara nimic.noroc cu contractele gasite prin tarile arabe.elicopterele deja cumparate de stat nu le repara in fabrica.ci isi baga nasul cine stie ce gigel, si se mai mira ca unele se prabusesc. ce pot sa zic....o meritam cu varf si indesat. din toti muncitorii din aviatie din toata tara au mai ramas mai putin de 20 la suta. apropo ..am auzit ca vrea sa plece si draxelmaier din tara..aceasta fiind o firma ce produce interioare de lux pt masini ..mercedes bmw porche jaguar toyota.....
    0 0
  • de ce?
    De ce ar veni? Infrastructura e la pamant...Ungaria au brazdat-o de autostrazi.
    0 0
  • fraieri
    cu ceva ani in urma Tiriac l-a convins sa vina la noi pe presedintele mercedes. Omul a venit dar gasca lui iliescu a instigat sindicatele de la brasov cu chestiuni de genul " nu ne vindem tara" iar rezultatul a fost zero. Fraierii fac acum foamea, uzinele sau dus de ripa iar jegurile politice desi au facut mult rau tuturor sunt bine merci bogati si stau la caldurica, iar culmea ironiei este ca ne mai tin prelegeri si de cit de multe au facut ei pentru noi. Pai daca ne tot lasam manipulati incontinuu din pacate trebuie sa spun ca ne meritam soarta
    0 0
  • DN1
    Drumul National DN1 intre Sibiu si Brasov se renoveaza de aproape 4 ani! Calitatea de munca este bataie de joc!!! Rusine!! Numai ocoliri, gropi, mizerie si bataie de joc!!! Ma intreb unde sunt banii??? Defapt si UE este devina ca nu controleaza subventiile unde merg banii!! Rusinea lumii!! Noi vrem autostrada?! :-))
    0 0
  • Benz
    La noi majoritatea merge numai cu spaga! La Mercedes n-a mers!:)) Si Made in Hungary suna mai bine decat Made in Romania :((
    1 0
  • LilShaq
    BRAVO!
    pe cuvant ca imi vindeam mercedes-ul daca veneau in RO. insemna ca sunt chiar prosti. dar vad ca sunt totusi nemti. bravo lor. si bravo noua ca inca o data ne mananca ungurii. eu zic sa ii invitam sa ne cucereasca inca o data ca sa fie treaba buna.
    0 0
  • SPAGA MERCEDES
    HOTI NOSTRII NU SE SATURA AU SI MAI VOR, DE ORIUNDE NU CONTEAZA PENTRU EI, "TARA ASTA "AU AVERI IN TOATE ZONELE CALZI ,LA O ADICA VIATA LA PENSIE O PETREC IN STAINATATE UNDE AU CONTURILE, Fratilor cum vreti voi sa progresam cu TRADATORII DE TARA CARE AU ALTE ORIGINA IN SINGE , NUMAI ROMANI NU.Ma intreb daca s-au infiltrat in toata securitatea statului si conduc din umbra ROMINIA, ducind-o la pieire.Romani vor deveni in urmatori ani SCLAVI in propria tara ATENTIE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru