Raliul Sibiului, exclus din calendarul CNR. Organizatorii etapei nu comentează decizia

de Daniel Popescu
Marti, 07.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Sibiului a fost exclus din calendarul sezonului 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri. Organizatorii nu au comentat decizia şi anunţă că programul raliului pentru etapa din ERC va fi finalizat până la sfârşitul săptămânii.

Esential 7 etape va avea sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri dupa excluderea etapei de la Sibiu
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat marţi excluderea Raliului Sibiului din calendarul competiţional al Campionatului Naţional de Raliuri.

Forul national îşi justifică decizia prin faptul că organizatorii nu au respectat solicitările făcute la sfârşitul lunii decembrie, printre care se număra şi anunţarea traseului pentru etapă până în 29 decembrie.

"Raliul Sibiului, programat în perioada 27 februarie – 1 martie, nu a fost validat în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri 2014. Această decizie vine ca urmare a faptului că organizatorul nu a îndeplinit niciuna dintre solicitările Consiliului Federal al FRAS pe baza cărora s-a acordat un nou termen pentru Raliul Sibiului. În consecinţă, Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2014 va avea şapte etape şi se va desfăşura conform sistemului n-1", precizează FRAS într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial.

Nu comentăm decizia în niciun fel.

Organizatori
Raliul Sibiului
În urma acestei decizii, calendarul CNR pentru 2014 va avea numai şapte etape şi va începe cu Raliul Braşovului programat în perioada 22-23 martie, iar clasamentul va fi stabilit pe baza celor mai bune şase rezultate obţinute de fiecare pilot pe parcursul sezonului.

Contactaţi de Automarket, organizatorii Raliului Sibiului au refuzat să facă orice comentariu cu privire la decizia luată marţi de FRAS.

"Nu comentăm decizia în niciun fel", au precizat ei.

Hotărârea forului naţional nu are însă niciun impact asupra prezenţei Raliului Sibiului în calendarul Campionatului European de Raliuri (ERC). De altfel, organizatorii discută în aceste zile cu oficialii ERC programul pe care îl va avea etapa din acest an, care se va desfăşura pe zăpadă cu o probă specială pe Transfăgărăşan.

Un calendar complet al etapei este aşteptat spre finalul acestei săptămâni. "Recunoaşterile pe teren au început astăzi şi vor continua până mâine, iar joi sau vineri vom avea programul complet", au mai precizat organizatorii Raliului Sibiului pentru Automarket. 

Via FRAS

Comentarii (3)

  • Studded tyres
    astia de la fras sunt din pelicula... mi-a cazut cazanu cu smoala in cap... cum pot sa repar buba.... pai sa rupem vreo 20 de perne sa ne tavalim prin pene si sa alergam pe Magheru...
    1 2
  • Ce idiotenie, adica cei de la FIA au programat deja etapa in calendarul ERC, desi inca nu e definit traseul final, iar cei de la FRAS au exclus etapa din calendarul campionatului national. Sa inteleg ca FRAS e o entitate mai complexa si mai grandioasa decat FIA !!!??? Incredibil, oricum aveam un campionat cu etape putine!
    4 2
  • Foarte logica hotararea fras. Este evident ca nu toti ce-i ce isi doresc un titlu national , sunt pregatiti tehnic pentru a participa din luna februarrie. La anul sper sa fie etapa in campionat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru