Recall pentru Mercedes-Benz Clasa S și EQS: pe ecranul central puteai urmări materiale video în timpul condusului

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele de lux Clasa S și EQS au primit o actualizare software pentru sistemul MBUX. Aceasta face subiectul unui recall oficial. Motivul? Anterior, era posibilă accesarea funcției video în timpul condusului.

Organul de siguranță rutieră din Statele Unite, NHTSA (National Highway Traffic Safety Adiministration), a publicat o notificare cu privire la sistemul MBUX al modelelor Mercedes-Benz, solicitând rechemarea lor în service. Printre modelele afectate se numără și vârfurile de gamă, adică Clasa S și EQS. Acestea au primit, recent, o actualizare software care elimină posibilitatea de a accesa funcția de televizor a sistemului, chiar și în timpul condusului.

În mod normal, sistemul MBUX nu permite accesarea acestei funcții atunci când mașina este în mișcare. Mercedes a precizat că problema a fost provocată de către o deviere a procesului de documentație între sistemul de comunicare al mașinii, Mercedes me și a server-ului de tipul back-end din spatele sistemului multimedia.

Problema a fost detectată încă din luna noiembrie. În timpul unor teste în Germania, s-a descoperit că unele funcții și aplicații ale sistemului MBUX nu se dezactivau în timpul condusului, așa cum erau programate.

Din fericire, nu au fost raportate accidente care să aibă legătură cu acest lucru.

În total, Mercedes a rechemat 227 de mașini cu această problemă. Dintre acestea, 192 au fost modele Clasa S construite între 8 decembrie 2020 și 13 octombrie 2021, precum și 35 de unități EQS fabricate în același interval de timp. Constructorul german a rezolvat problema prin efectuarea unei actualizări a server-ului back-end. Începând din 16 noiembrie, accesarea funcției video nu mai este permisă în timpul condusului.

Mercedes nu este singurul care a avut parte de o asemenea situație delicată legată de accesarea unor aplicații multimedia în timpul condusului. Mai mult, sunt producători care permit voluntar această funcție. Tesla, spre exemplu, permite șoferilor să acceseze jocuri în timpul condusului, ceea ce reprezintă o mare problemă de siguranță.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Daa știu... eu ma uitam chiar la filme porno... am fost observat și de un cititor am
    9 2
  • Interesant Tesla da drumul și Mercedes le blochează.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru