Rechemare în service pentru Volkswagen ID.4 din cauza unui material interior inflamabil

de Silvian Irimia
Vineri, 17.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen recheamă în service modele ID.4 din cauza parasolarelor care nu sunt destul de rezistente la foc.

Sunt multe preocupări legate de vehicule electrice și incendii, dar iată o problemă pe care nu am întâlnit-o până acum. Volkswagen se vede nevoită să recheme în service 23.883 de modele ID.4, fabricate între anii 2023-2024, deoarece parasolarele lor ar putea să nu fie suficient de rezistente la foc.

Nu e vorba că parasolul pentru acoperișul panoramic al mașinii va prinde flăcări în mod spectaculos, ci de faptul că, în cazul unui incendiu, viteza de ardere a materialului poate uneori să depășească limita maximă admisă, conform declarațiilor înregistrate de Volkswagen la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier.

Sigur, nu vrei să te afli la volanul unei mașini care să pară a fi construită din lemn de brad, dar detaliile precise ale acestei retrageri și faptul că producătorul german menționează că materialul nu îndeplinește cerințele de performanță dau întregii situații o notă nesigură.

Cu toate acestea, regulile sunt reguli.

Volkswagen susține că a aflat despre această problemă în luna mai, când a efectuat un test intern și a constatat că parasolul ar putea să nu corespundă reglementărilor. A contactat furnizorul său, Automotive Mexico Body Systems, cu care a efectuat teste de laborator. Desigur, materialul a fost supus testelor înainte ca ID.4 să intre în producție, iar atunci s-a constatat că îndeplinește cerințele standard.

Totuși, analiza mai recentă a arătat rezultate inconsistente, astfel că Volkswagen susține că încă nu știe care este sursa acestei probleme. În același timp, Volkswagen a anunțat că vara aceasta a reorientat materialul în procesul de producție, astfel încât partea exterioară să fie acum îndreptată spre interior, ceea ce, se pare, a rezolvat problema.

Între timp, pentru ID.4-urile fabricate între 2023 și 2024 și care sunt deja pe șosea, a fost inițiată o retragere, iar proprietarii vor fi contactați începând cu 5 ianuarie. Aceștia vor fi rugați să-și aducă mașinile la un dealer local, unde un material ignifug va fi aplicat pe parasolarul rulant.

Până în prezent, Volkswagen nu are cunoștință de incidente sau accidente legate de această problemă.

Comentarii (6)

  • Pai cum adica modelele produse intre 2023-2024??? Stiu deja ca vor avea probleme anul viitor, sau cum?
    1 5
  • pinguin electric
    Se practică în piață comercializarea modelelor care vor apărea peste 1 an.

    Mazda cred că va fi prima care va reuși să vândă la final de 2024 modele 2026.
    6 0
  • Una este sa “forțezi” că vinzi modelul din 2024 (si asta este o minciună de marketing), alta să scrii ca rechemi mașini produse în 2023-2024 si asta in Noiembrie 2023… interesant!!!
    Un model “stă” pe piața între 7-9 ani, depinde de succes, cu un face lift major aprox. la jumătatea intervalul.
    In plus la fiecare 6 luni (in general) se fac ajustări tehnice in marea majoritate “invizibile”.
    7 1
  • Banditos
    1. articol din presa americana
    2. modul de "notare" al automobilelor in USA este diferit de cel european
    3. adaptare a textului deficitara
    4. sifonarea inutila a userilor


    concluzie:

    VW o da la intors...la propriu
    5 1
  • Cel mai probabil inca o minciuna marca vw. Probabil ca problemele sunt de alta natura si sunt nevoiti sa le remedieze, asa ca dau vina pe un rulou si repara alte chestii fara sa stie clientul.
    3 2
  • Banditos
    Doua camere ascunse si vezi exact ce fac. Nu ii iubesc pe cei de la VW dar nu cred sa riste (inca) un scandal.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru