Renault amână decizia finală în privința fuziunii cu Alianța Fiat-Chrysler: "Continuăm să studiem propunerea cu interes"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a amânat o decizie finală în privința startului negocierilor pentru o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler, în contextul în care partenerii de la Nissan sunt pregătiți să respingă simbolic acest plan.

Consiliul de Administrație al Grupului Renault s-a reunit marți seară pentru a lua o decizie finală cu privire la startul negocierilor pentru o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler.

Cu toate acestea, membrii consiliului nu au ajuns încă la un acord final, motiv pentru care au decis să amâne o decizie în această privință. O nouă întâlnire este programată pentru seara zilei de miercuri, însă nu este clar dacă la sfârșitul acesteia Consiliul de Administrație va anunța o decizie finală.

"Consiliul de Administrație a decis să studieze cu interes oportunitatea unei astfel de cooperări și să extindă discuțiile pe marginea acestui subiect. Consiliul se va reuni din nou în 5 iunie, la sfârșitul zilei", menționează Renault într-un scurt comunicat de presă.

Potrivit unor informații neoficiale, propunerea finală a Alianței Fiat-Chrysler ia în calcul inclusiv noile cerințe formulate de Guvernul Franței, cel mai influent acționar al Renault.

Astfel, în cazul unei fuziuni, Franța își va păstra aceeași influență în privința deciziilor, iar Renault nu va elimina locuri de muncă de la uzinele pe care le deține în Hexagon.

În plus, Franța condiționează fuziunea de participarea într-un proiect european cu Germania pentru construcția unei uzine pentru baterii pentru mașini electrice, dar mai ales păstrarea Alianței cu Nissan și Mitsubishi.

Între timp, surse neoficiale afirmă că partenerii de Alianță de la Nissan sunt împotriva acestei fuziuni, însă pe de altă parte nu au posibilitatea de a bloca operațiunea. În schimb, cei doi membri Nissan din cadrul Consiliului de Administrație al Grupului Renault s-ar putea abține de la vot pentru a da un semnal simbolic împotriva fuziunii.

Via Renault, Automotive News

Comentarii (3)

  • Hai nu mă-nnebuniți cu noua non-știre (recunosc totuși, greu de evitat a fi preluată de pe fluxul obligatoriu cumva pt. oricare site auto.)

    Adevărul umblă oricum cu capu spart :-) nu doar în (geo)politică -- fiindcă musiu Jean-Dominique ex-Michelin a recunoscut recent că a început negocierile cu FCA (pt. mine = Fabrica Către Abis :-)) CU MULT ÎNAINTE de-a fi numit CEO la Renault !!! (ianuarie 2019 adicătelea.)
    Și că doar statul francez (adică serviciile lui, evident - de ceai + cafea :-p) știa de ele. Hmm... implicit și de arestarea lui Ghosn ?! Mai mult ca sigur.

    ...Așadar totul s-a... și se derulează exact așa cum presupuneam nu demult. Nu mă pasionează însă reacțiile tip *v-am zis eu*, mai utilă părându-mi avertizarea de a nu vă (mai) pierde timp prețios cu păreri oricum intuile la nivel de macro-eco-mangleli.
    ...În care uneori nici tartorii *la vedere* n-au habar cine trage de fapt sforile.
    7 2
  • Mai ramane sa se bage si Guvernul italian in seama ! Chiar daca nu e aceeasi situatie ca in cazul Renault , broscarii nu o sa stea cu mana in sold sa se uite cum Fiat ajunge carpa guvernului francez , mai ales cu d-alde Salvini p-acolo ! Se iubesc italienii cu francezii ca broastele cu serpii !
    3 1
  • Pai si cum ramane cu toate stirile in care cei de la Nissan spuneau ca o astfel de fuziune o sa le aduca beneficii? S-au prins si ei intre timp ca nu pare bine pentru ei?
    Banuiala mea este ca Renault amana decizia referitor la FCA pentru a-i forta pe nissan sa fie de acord cu fuziunea (Nissan-Renault) , si cred ca asta ar fi cel mai bun lucru pentru toti. Si eu cam vad FCA-ul ca o gaura neagra.
    Pe de alta parte insa FCA ar deschide usa lui Renault catre zona premium unde ei stau foarte prost la momentul de fata.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru