Renault Captur, primele schiţe oficiale ale modelului de serie

de Sebastian Toma
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele schiţe ale versiunii de serie a lui Renault Captur au fost publicate pe internet. Modelul prezintă un aspect estetic mai "cuminte" decât cel al ceonceptului.

Renault Captur, conceptul care prefigura versiunea franţuzească a lui Nissan Juke, este pe cale să primească o versiune de serie. Până la debutul acesteia, un forum francez a publicat primele schiţe ale modelului de serie, deconspirate odată cu cererea de patent pentru design-ul acestui model. Noul Captur este construit pe platforma modulară de segment B a alianţei Renault-Nissan, pe care o imparte cu modele precum Renault Clio 4 şi Nissan Juke. Având în vedere utilizarea respectivei platforme, cei de la Renault ar putea prelua o bună parte din motorizările lui Nissan Juke.

Cel mai probabil, versiunea de serie a lui Renault Captur va debuta la Salonul Auto de la Geneva din martie 2013. Dimensiunile vor fi asemănătoare cu cele ale lui Juke, iar liniile generale vor împrumuta reţeta neobişnuită a aceluiaşi Juke. Propulsia va fi asigurată de motorizările diesel şi benzină pe care le vedem în prezent în gama Renault, principalii candidaţi fiind unităţile dCi de 110 şi 130 cai putere precum şi actualul TCe.

Renault este aşteptat să-şi mărească gama de crossovere şi mai mult în următorii ani, fiind pregătite replici franceze ale lui Nissan Qashqai şi X-Trail.

"Noul concept este bazat pe limbajul de design fundamental prezentat pe DeZir, dar are o dimensiune mai tehnică şi mai funcţională a acestuia, fără să-şi piardă din senzualitate", a declarat Alex Breun, directorul departamentului de concepte de la Renault.

Via Forumpro

Comentarii (1)

  • Daniel
    Vezi ca schita a aparut prima data pe un forum romanesc, reno.ro/daciaclub.ro
    Dupa ce s-a spart buba la noi a aparut si in Franta.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru