Renault confirmă că SUV-ul Koleos va primi o nouă generație: modelul va avea și o versiune electrificată

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Sambata, 06.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat că pregătește o nouă generație pentru SUV-ul Koleos după ce a renunțat la planurile pentru înlocuirea acestuia, iar modelul va primi cel puțin o versiune electrificată.

Renault Koleos s-a comercializat în numai 12.000 de unități în Europa în 2019, în scădere puternică de la cele aproape 19.000 de unități din 2018, chiar dacă modelul a primit un facelift la jumătatea anului trecut.

Prin urmare, planurile inițiale ale Renault vizau înlocuirea SUV-ului de segment mediu, însă presa internațională a relatat ulterior că francezii au renunțat la idee ca urmare a necesității de a reduce costurile.

Această ultimă informație a fost confirmată acum de Laurens van den Acker, designerul-sef al Grupului Renault. În plus, noul Koleos va primi cel puțin o versiune electrificată, ceea ce va determina și o creștere a calității pentru a justifica un preț mai mare de comercializare.

"Următorul Koleos va fi un mare pas înainte în termeni de electrificare. Aceste mașini vor fi greu de vândut fără electrificare. Dacă introduci electrificarea, prețurile cresc, așa că și ambițiile pentru exterior și interior vor crește. Aceste tehnologii ne împing de la spate să îmbunătățim calitatea", a precizat el.

În schimb, van den Acker a sugerat că Scenic va fi eliminat din gama de modele din cauza scăderii puternice a vânzărilor de monovolume la nivel european.

"Scenic este numărul unu în segment în Europa, dar segmentul în sine este jos.

Aș prefera să fiu numărul doi într-un segment în creștere decât primul într-un segment care moare. Combinat cu necesitatea de a dezvolta vehicule electrificate, asta pune un semn de întrebare în privința viitorului", a adăugat el.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bravo Renault !!
    8 6
  • Un pret mai mare este fix ce are nevoie Koleos.
    14 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru