Informații neoficiale: Renault va lansa în 2022 un SUV bazat pe conceptul Nissan Ariya, dar renunță la înlocuirea modelelor Koleos și Talisman

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Vineri, 24.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va prezenta în 2022 un SUV bazat pe conceptul Ariya al partenerilor de Alianță de la Nissan și a decis să renunțe la înlocuirea modelelor Koleos și Talisman, potrivit unor informații neoficiale.

Alianța Renault-Nissan va anunța în luna mai o nouă strategie de dezvoltare pe termen mediu, iar presa internațională a dezvăluit deja o serie de detalii despre intențiile celor doi producători. Ultimele informații vin acum din partea publicației franceze L'Argus.

Astfel, Renault va lansa în cursul anului 2022 un SUV bazat pe conceptul Nissan Ariya, care a fost prezentat la sfârșitul anului 2019 și care urmează să primească o versiune de serie și sub sigla Nissan în 2021.

De altfel, presa anunțase recent că Renault și Nissan vor dezvolta în comun o serie de modele electrice. În același an, Renault ar urma să lanseze și un SUV de dimensiuni mai mari sub sigla brandului Alpine.

Anterior, presa a relatat că Renault intenționează să lanseze în acest an și un SUV urban electric cu elemente de design de la conceptul Morphoz. "Aceste vehicule vor reprezenta topul gamei Renault", afirmă Ali Kassai, directorul de produs și programe al Renault, fără să confirme explicit despre ce modele electrice este vorba.

Pe de altă parte, pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 determină Renault să reducă costurile prin renunțarea la anumite proiecte.

Sursa citată afirmă că producătorul francez a decis să renunțe la dezvoltarea unor înlocuitori pentru SUV-ul Koleos și sedanul de clasă medie Talisman, ca parte a planului de a reduce cheltuielile cu două miliarde de euro.

Koleos a primit un facelift în vara anului trecut, în timp ce Talisman a primit de asemenea un facelift în primăvara acestui an. În plus, Renault ar urma să renunțe și la monovolumul Scenic, despre care Kassai afirmă că "va fi înlocuit de SUV-uri".

Via L'Argus

Comentarii (6)

  • fan skoda
    De Renault Arkana se mai stie ceva ?
    3 1
  • Nu-i crede nimeni ca pandemia este motivul pentru care Talisman si Koleos nu vor avea succesori, aceste modele au avut vanzari foarte slabe de la inceput. Interesant este ca unul dintre ele este SUV, care se cauta, sunt in crestere, totusi Renault n-a reusit sa scoata Koleos la liman, de ce ? Eu cred ca din cauza pretului, nu pentru c-ar fi mai scump decat concurenta, ci pentru ca lumea nu vrea sa dea cateva zeci de mii pe un Renault, si-a format aceasta imagine, daca se apropie de 35-40.000 deja nu mai pare atractiv.

    Cei care sunt mai vechi pe aici isi amintesc discutiile de acum 5-6 ani, despre pretentiile justificate cica ale Renault cu privire la premium, lux, preturi, iar aia spalati pe creier, printre care si eu, spuneam ca Renault nu are imagine pentru preturi mari, indiferent de model, nu are.
    8 3
  • Mda,pacat ca Talisman nu va primi o noua generatie, eu zic ca au destula experienta,in clasa respectiva,si au avut masini bune;Latitude&Laguna au fost inlocuite de Talisman,acum Talisman nu o sa aiba urmas.
    In legatura cu,Koleos,pacat,daca ar fi cizelat masina,poate era alta treaba....
    6 3
  • Renault pare să-ncerce marea cu degetul și să-și bată joc de numele Alpine aruncând pe piață și suvuri ”de valoare” cum a făcut VAG cu Porsche.
    Deși experiența PSA cu DS pare să nu încurajeze asemenea mișcare....
    4 1
  • someone
    referitor la suv cel mai ( si evident greu ) ce se vrea lansat sub numele alpine: aceasta marca nu merge impreuna cu "mare si greu "
    6 1
  • Adrian
    Probabil SUV-ul Alpine va inlocui Koleos, mai premium asa.

    Oricum rusinos esecul lui Koleos si Talisman. In conditiile in care VW vinde 2 masini identice (Passat si Superb) cu mare succes in segmentul mediu, iar cele premium (A4, C, 3) nu par a fi afectate de curentul SUV care decimeaza, chipurile, clasa medie. Tot VW vinde 3 (!) masini identice (Tiguan, Kodiak, Tarraco) in segmentul lui Koleos, iar Kia si Hyundai se tin bine in conditiile in care sunt "nou-veniti" pe piata europeana.

    Asadar rusine Renault! Dar nu pentru ca fac masini urate sau proaste, ci pentru ca nu realizeaza (ei pretiosii, bogatii, iluminatii, capitalistii) faptul ca masina e vanduta de ... marketing. Cine crede ca banii lui se duc acolo unde vrea el sa se duca, a tras prea multe linii ... de tramvai.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru